Kamuda 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilerin ekonomik özgürlüğe kavuşmasına ve sosyal, sendikal kazanımları elde etmesine sayılı günler kala, sendikalardan çeşitli yorumlar gelmeye devam ediyor. Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşerondan kadroya geçen işçilerin kadro mücadelesini kendilerinin verdiğini iddia etti.

Bir süredir 4 D KHK'lı işçilerin yardımcı iş kollarından toplu sözleşmeye dahil edilmesi yönünde üst üste açıklamalarda bulunan Hak-İş Başkanı Arslan'a işçiler günlerdir tepki gösteriyor. Asıl işi yapan ve yıllardır kamuda asgari ücrete tabi olarak çalışan işçiler, asıl işi yaptıklarını, yardımcı işçi olmadıklarını veya yardımcı iş kollarında olmayıp, asıl işçi olarak, asıl iş kollarından TİS'e dahil edilmelerinin hukuki hakları olduğunu vutgulayan işçilerin, sosyal medyada günlerdir Hak-İş Başkanı'na tepkileri dinliyor.

İşte Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan'ın Son Açıklamalarının Bir Kısmı

HAK-İŞ olarak esneklik kavramı konusunun güvenceli esneklik olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Arslan, “İşin ve işkollarının gereği olarak ihtiyaç noktasında esneklik konularını konuşmak lazım. Arzu ettiğimiz sistem, tam gün çalışma ve örgütlülüğün devam etmesi, sendikal yapıların devam etmesi, toplu sözleşme düzeninin devam etmesidir. Ancak bunu hayata geçirmek için sendikaların yapması gereken en temel görev, sendikal örgütlülüğün başarılmasıdır. Sendikal örgütlülüğü başarırsak evden çalışanlar da dahil esnek çalışmanın her türlü modeliyle mücadele etmemiz çok daha kolay olur” dedi.

“Bu Adaletsizliğin Giderilmesini İstiyoruz”

Son zamanlarda özellikle medya üzerinden HAK-İŞ'in talepleriyle ilgili kamuoyunda farklı algı oluşturulduğuna dikkat çeken Arslan, “Çalışanlarımız müsterih olsunlar, bizim itirazımız çalışanların büyük mücadele ile üyesi oldukları sendikalarından kanun zoruyla ayrılarak başka sendikalara üye olmak zorunda bırakılmasına. Talebimiz, bu adaletsizliğin giderilmesidir. Kadro mücadelesini HAK-İŞ verdi. HAK-İŞ olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da emeğin ve emekçinin alın terini kutsal bilip, hakkını korumaya devam edeceğiz.  Kamuda kadro mimarı HAK-İŞ'e karşı bir kısım gruplar harekete geçtiler. Dün sahada olmayan, taşeron emekçilerin arkasında olmayan, ‘siz kadro alamazsınız" diyenler, bugün taşerondan kadroya geçen emekçilere sahip çıkıyormuş gibi görünüyorlar” uyarısında bulundu.

Sizde, konuyla ilgili görüşlerinizi haberin altındaki yorum kısmına yazarak belirtebilirsiniz..