2018 yılında KHK ile kadro alan işçinin gözü artık 2021 yılında Sağlık Bakanlığı'nda yapılacak olan yeni toplu iş sözleşmesinde...

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlıgı bir yazı yayımlamış ve bu yazı ile KHK ile kadro alan işçinin taban ücretine herhangi bir zam uygulanmayacağını belirtmişti. Bu yazı Sağlık Bakanlığı'nda çalışan işçinin tepkisini çekse de sonuç değişmemiş ve taban ücret aynı kalmıştı.

KHK ile kadro alan işçi için olumsuz bir gelişme olsa da, işçi tüm dikkatini 2021-2022 toplu iş sözleşmesine vererek taban ücretteki farkın ortadan kalkmasını bekliyor.

1 Kasım'da asıl işkolunda tescil edilme mutluluğunu yasayan işçiler, 2018 girişli olmasına karşın şu an pek çok kurumda en düşük taban ücret ile devam ediyor.

Yeni dönemde bu farkın ortadan kalkmasını kıdem yılına göre ücret skalası oluşturulmasını talep eden işçiler merakla yeni toplu iş sözleşmesini ve yetkili sendikanın bu konuda açıklamalarını bekliyor..

İşçiler bu ücret farkları hep böyle devam edecek mi? Yoksa olması gereken düzenleme olacak mı? sorusuna cevap arıyor.

Diğer kurumlara binaen en düşük taban ücreti alan işçiler özellikle pandemi döneminde en ön safta mücadele ediyor. Böylesi kritik bir süreçte Sağlık Bakanlığı bünyesinde ki kurumlarda görev yapan fedakar sağlık işçileri taban ücrette kendilerine haksızlık yapıldığüını ve bu haksızlığın bir an önce giderilmesini bekliyor. 

Bu yüzden işçiler 2021 yılında gerçekleştirilecek olan yeni toplu iş sözleşmesinde bu farkın ortadan kaldırılarak diğer işçilerle eşitlenmesini bekliyor.