Toplu sözleşme haklarından faydalanmak için uzun süredir mücadele veren 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçirilen 4D'li İşçilerin Toplu Sözleşme Süreciyle İlgili Bakanlıktan son dakika açıklaması geldi. 

03.11.2020 tarihli yazıda 696 sayılı KHK İle Sürekli İşçi Kadrolarına Geçişleri Yapılan İşçiler Hakkında açıklama yapıldı: 

Açıklamaya göre Ajanskamu.net olarak sizler için 696 sayılı KHK İle Sürekli İşçi Kadrolarına Geçen İşçilere getirilen düzenlemelerle ilgili bir değerlendirme hazırladık.

İşte madde madde getirilen o düzenlemeler

1. Bakanlğın yayınladığı yazıya göre sürekili işçi kadrosuna geçirilen tüm işçiler 01.11.2020 tarihi itibariyle toplu sözleşme hakkı elde ettiler.

2. Toplu sözleşme hakkı elde eden işçilerin bu hakları elde edebilmeleri için sendika üyesi olma yada dayanışma aidatı dilekçesi verme şartı getirildi.

3. Yeni toplu sözleşme ise Ocak 2021'de imzalanacak. 2021 Ocak ayına kadar geçen sürede sendika üyesi olan veya dayanışma aidatı dilekçesi veren işçiler yeni toplu sözleşmeye kadar sosyal halkalardan faydalanabilecekler. Üye olmayanlar veya dayanışma aidatı dilekçesi vermeyen işçiler ise faydalanamayacak.  01.11.2020 tarihinden sonra üye olan veya dayanışma dilekçesi verenler ise üye oldukları veya dilekçe verdikleri tarihten itibaren faydalanabilecekler. 

4. 696 sayılı KHK İle Sürekli İşçi Kadrolarına Geçişleri Yapılan İşçilerden dayanışma dilekçesi veren veya yetkili sendikaya üye olanlar, yetkili sendikanın toplu iş sözleşmesi kazanımlarından faydalanabilecekler.

5. 696 sayılı KHK İle Sürekli İşçi Kadrolarına Geçişleri Yapılan İşçiler Ocak 2021 de yapılacak yeni toplu sözleşme ile elde edecekleri yeni haklardan da faydalanmaya devame edebilecekler .

6. 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere 01.11.2020 tarihinden itibaren geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak. 

İŞ BAKANLIĞIN SON DAKİKA GÖNDERDİĞİ RESMİ YAZI

HABERİN ALTINA YORUMLARINIZI YAZABİLİRSİNİZ