Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert 696 KHK'lıların kanayan yarası haline gelen, tayin konusunda yaşanan sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını vurguladı.

Öz Sağlık-İş'ten yapılan açıklama şu şekilde;

Sendikanın Ardahan Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, 10-15 yıldır aynı kurumda hizmet veren işçilerin kadroya geçişten sonra 696 Sayılı KHK’da yer alan yasaklayıcı madde yüzünden tayin hakkından yoksun olduklarını söyledi.

Sert sözlerine şöyle devam etti:

 “696 Sayılı KHK’nın ürettiği sorunların başında tayin yasağı bulunuyor.  Düşünün ki yıllardır kurumlarda hizmet veren arkadaşlarımız ki bazısı  10-15 yıldır çalışıyor. Şimdi 696 ile kadro almış ancak tayin hakkı yok.  Aileler ayrı, karı-koca-çocuklar ayrı. Bu yasağın olması eşitsizliktir. Bu yasağın olması adaletsizliktir.  Adalet ölçüsüne sığmaz.

Bunun kökten çözülmesi gerekiyor. Biz Sendika olarak bunun için gece gündüz uğraşıyoruz. Aynı görevi yapan, aynı kurumda çalışan işçiler statü farklılığı yüzünden bu tür sorunları yaşıyor. Eşitlikçi bir yaklaşım ile iş barışını da zedeleyen bu adaletsizliğin de giderileceğini düşünüyoruz.
BASIN BÜROSU