Kamuda 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen yaklaşık 3 yıldır toplu sözleşmeden faydalanamayan işçilerin tam sorunları çözülüyor derken, bu sorunlara bir yenisi daha eklendi.

E-Devlet üzerinden yetkili sendikaya üyelik başvurusu gerçekleştiren işçilerin bunca yıldır yaşadıkları mağduriyete bir yenisi daha eklendi.

696 KHK'lı işçilerin Toplu sözleşmeye dahil olmalarına sayılı günler kaldı. E-Devlet üzerinden yetkili sendikaya üyelik başvurusunda bulunan işçilerin E-Devlet'in ''Hatalı Başvuru - Onaylandı'' şeklinde ki açıklamasıyla kafası iyice karıştı.

İşçilerin sendika üyelikleri onaylandı mı? Yoksa hatalı başvuru mu gerçekleşti? Bu sorunun cevabı olarak E-Devlet'te önce hatalı başvuru ve onaylandı açıklaması işçilerin kafasında bir sürü soru işareti bıraktı.

İşçilerin üyelikleri onaylandıysa, neden hatalı başvuru yazıyor!

İşçilerin başvuruları hatalı olduysa, neden onaylandı yazıyor!

Günlerdir çözülemeyen bu soruna yetkililer neden müdahele etmiyor? Asıl iş kollarında yetkili sendikaya üye olmak isteyen işçilerin E-Devlet'te geçişleri neden yapılmıyor? Bu kafa karışıklığına neden kimse bir açıklama getirmiyor, doğrusu işçilerde bu durumdan muzdarip.

Aşağıda paylaşacağımız fotoğrafta işçilerin hatalı ve onaylı görünen başvuru örneği yer almaktadır. 

Yaşanan bu problemin işçiler açısından herhangi bir hak kaybı oluşturup oluşturmayacağı ise bilinmiyor.

İŞTE ''HATALI BAŞVURU - ONAYLANDI'' AÇIKLAMASI