Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesine yönelik taleplerini içeren bir mektup yazdı.

Özlük haklarında, tayin-becayiş ve erken emeklilik gibi konularda adeta üvey evlat muamelesi gören 696 KHK'lı işçilerin yaşadıkları bu sorunların çözümüne yönelik Hak-İş Başkanı önemli bir adım attı.

Genel Başkan Arslan mektubunda; 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin özlük hakları, işçilerin iş ve işyeri değişikliği, özlük hakları, hastalık, engellilik, sağlık, eş durumu vb. zorunlu nedenler, tayin ve becayiş ile erken emekliliğin engellenmesi konularında gerekli yasal düzenleme çalışmaların yapılıp sonuçlandırılması için hazırlıkların hızlandırılması ve sosyal diyalog anlayışı ile birlikte çalışılarak sonuçlandırılması hususundaki talebimizi iletmek isteriz” ifadelerine yer verdi.

Özellikle erken emeklilik konusunda kamu kurumlarında her yıl on binlerce kişi zorunlu olarak emekli ediliyor, öncelikli olarak erken emeklilik sorununun çözümlenmesi çalışanların en büyük beklentisi.