Sağlık Bakanlığı bünyesinde 4 D kadrosunda çalışan yüz binlerce işçi için hayati önem taşıyan toplu sözleşme (TİS) 17 No'lu iş kolunda yetkili Öz Sağlık-İş sendikası ve Sağlık Bakanlığı arasında imza altına alındı.

Toplu sözleşmenin imzalanması sonrası yeni ayda zamlı maaşlarının ne kadar olacağını merak eden işçiler, internette bu sorunun cevabını araştırmaya başladı.

Kamuda yıllarca taşeron olarak çalışan ve 2018 yılı itibariyle kadroya alınan 696 KHK'lı işçiler içinde büyük önem taşıyan yeni zamlı maaşların ne kadar olduğu konusunda çalışanlarda hayli araştırma yapıyor.

Uzmanlar tarafından geriye dönük alınacak toplu para ve yeni zamlı maaş hesaplamaları tahmini olarak paylaşılmaya başlandı.

Ajans Kamu olarak kamu işçilerinin nabzını tutmaya, onların sorunlarını ve taleplerini dile getirmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda tüm gelilşmeleri anlık olarak web sitemizde yayınlıyoruz.

Yayınlayacağımız tabloda bekar bir işçinin alacağı toplam net maaş ortalama bazda 4.225 TL olarak hesaplanmış, evli ve eşi çalışmayan ve 1 çocuklu olan işçi için ise; 4,319 TL olarak hesaplanmıştıre. Tabloda yer alan rakamlarda gece mesaisi, ek çalışma, teknik personel farkı vs. gibi ek unsurlar yer almamaktadır. Tabloda ki rakamlar ortalama ve tahmini olarak tabloya yansıtılmıştır.

İŞTE YENİ ZAMLI MAAŞ TABLOSU

AJANS KAMU - ÖZEL HABER