İşçi kesimi için kritik tarihler yaklaşırken, yetkili sendikalar Türk-İş Konfederasyonu ve Hak-İş Konfederasyonu ortak hareket etme kararı aldı.

Her iki konfederasyonda da yüz binlerce kamu işçisi ve 4/D sürekli işçi üyesi bulunmakta. Ortak hareket etme açıklaması ise önümüzdeki aylarda yapılacak olan kamu çerçeve protokolü öncesi önemli bir hamle oldu.

ARSLAN MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Türk-İş, önümüzdeki aylarında Çalışma Bakanlığı ile yapacağı toplu sözleşme öncesi zam ve diğer haklar üzerine Hak-İş'e ortak çalışma teklifinde bulundu. Mahmut Arslan'ın ise teklifi memnuniyetle karşıladığı öğrenildi.

Hak-İş Başkanı Arslan'ın bu yıl için pandemi sürecinden ve bunun getireceği dezavantajlarından endişe duyduğunu belirtirken, esnek çalışma modellerine ilişkin de endişelerini aktardığı bilgisine ulaşıldı.

Mahmut Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamda;  “Ergün Bey aradı, kamu çerçeve protokolüyle ilgili birlikte çalışmayı teklif etti. Memnuniyetle kabul ettik. Teknik seviyede ve oldukça verimli şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Başarılı bir sonuç alacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yılki görüşmelerden özellikle 696  sayılı KHK ile kadroya alınan işçilerin beklentisinin büyük olduğunu vurgulayan Mahmut Arslan; "Keşke belediye işçileri için de toplu görüşme yapılabilse" ifadelerini kullandı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Ülkemizde kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan işçiler için ücretsiz izin nakdi destek uygulamasının geldiğine işaret eden Arslan, maalesef bu uygulamanın patronlar tarafından kötüye kullanıldığını bildirdi. Arslan, uygulamanın artık kontrol dışı kaldığını, bir çok işçinin gerek olmadığı halde izne çıkarılıp 1400 lira ücrete mahkum bırakıldığını söyleyerek patronlara eleştiri getirdi.