Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz'ün 696 KHK'lı işçilerle ilgili açıklamaları şu şekilde;

KADRO MÜCADELESİ, TÜRK SENDİKACILIĞININ YÜZ AKIDIR

Taşeron işçiliğin Türkiye’de son bulması için HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ tarafından başlatılan kadro mücadelesinin Türk sendikal hareketinin yüz akı bir mücadele olduğunu belirten Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Kadro mücadelesi, Genel Başkanımızın liderliğinde Türkiye işçi hareketinin yüz akı olan bir mücadeledir” dedi.

Kadro mücadelesinin ilk defa HİZMET-İŞ Sendikamızdan tarafından başlatılarak belli program dahilinde yürütülerek 17 yıl sonra kadro alındığını ifade eden Öz, “Mücadelemize taşeron emekçilerini de katarak, karşılıksız ve kararlılıkla sürdürdük. 696 sayılı KHK ile kadro aldıktan sonra bir kısım emek örgütleri geçmişte mücadelesine katılmadıkları işçilerin üzerinden rant kazanmak için sahaya çıktılar. Fakat emekçiler onlara itibar etmiyor” dedi.

KLAVYE SENDİKACILARINA İTİBAR ETMEYİN

696 sayılı HKHK ile kadro alan emekçilere seslenen Genel Başkan Vekilimiz Öz, “Sizi sendikalarına üye yapmaya çalışanlara asla inanmayın, fırsat vermeyin. Klavye sendikacıları, sahada olmayanlar, sosyal medya üzerinden algı yapmaya çalışıyorlar. Bize ÖSP dayatılırken ortada olmayanlar bugün ortaya çıkıyor. Taşeron emekçileri Devlet Demiryolları’nda Adapazarı’nda aynı yemekhanede yemek yedirmediler, aynı asansöre bindirmediler, aynı servise bindirmediler, bu durumlara ses çıkarmayanlar şimdi hangi yüzle ortaya çıkıyorlar” diye konuştu.

Yasanın değişmemesi halinde HAK-İŞ içerisinde 188 bin üye emekçinin işkolunun değişeceğini belirten Öz, “Arkadaşlarımız hangi sendikamızın çatısı altında olursa olsun onların haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkan Vekilimiz Öz, sürecin sağlıklı yürütülebilmesi için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Sendikamızın Samsun’da örgütlülüğünü önemsediklerini belirten Öz, Samsun’da mücadelemizi bugünlere taşıyan, sendikamızın bugünlere gelmesi için emek veren eski-yeni tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür etti.