Öz Sağlık İş Sendikası ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belde AŞ bünyesinde çalışan personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi’ne eklenen Ek Protokolle haftalık çalışma saatleri 40 saat olarak düzenlendi.

Hasta Nakil Ambulans birimi ve evde bakım hizmetleri biriminde çalışan işçilerin uzun süredir yaşadıkları çalışma saatlerine yönelik mağduriyet, Öz Sağlık-İş sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan'ın girişimleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın sayesinde sona erdi. Özellikle pandemi sürecinde en ön saflarda mücadele eden işçiler, çalışma saatlerine yönelik yapılan düzenleme sayesinde rahat bir nefes alacak.

Şube Başkanı Sedat BALKAN, yaptığı açıklamada, “Uzun süredir üyelerimize ek fayda sağlamak adına gerekli görüşmelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ek protokolün imzalanmasında üyelerimizin hakkının ve emeğinin daha iyi yerlere gelmesi için tüm taraflar iyi niyet ve samimiyet göstererek büyük gayret sergiledi. Bu süreçte başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AJANS KAMU - ÖZEL HABER