696 Sayılı KHK ile kamuda istihdam edilen 4 D'li işçilerin adeta kanayan yarası haline gelen, hükümetin de emeklilik politikalarına aykırı olan zorunlu emeklilik konusunda yetkili sendika mücadeleye devam ediyor.

Ülke genelinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) gündemden düşmezken, kamuda halen çalışmakta olan 696 KHK'lı işçilerin zorunlu emekli edilmesi kafaları karıştırıyor.

4 D kadrosunda aynı iş yerinde, aynı işi hatta aynı görevi yapan, kadrosu 4 D olan ve aralarında fark bulunmayan işçilerden 696 KHK'lı olanların zorunlu olarak emekli edilmesi çalışanları hayli üzüyor. Kamuda huzuru ve çalışma barışını bozan bu uygulama, 696 KHK'lıların üvey evlat muamelesi görmesine sebep oluyor.

Bu uygulamanın son bulması için bir çok kez açıklama yapan ve her platformda bu konuyu gündeme taşıyan yetkili sendika Öz Sağlık-İş Ankara'da yeni bir çalıştay düzenleyecek. 

14 Haziran Salı günü Ankara The Green Park Hotel'de düzenlenecek çalıştay Öz Sağlık-İş'in sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

200 bine yakın üyesiyle Türkiye'nin yükselen ve büyüyen gücü haline gelen Öz Sağlık-İş sendikası, zorunlu emeklilik sorununu çözmek için hayli çaba gösteriyor.

Öz Sağlık-İş Sendikasının çalıştay ile ilgili açıklamsı şu şekilde;

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin ayrımcılığa tabi tutulması ve ZORUNLU EMEKLİ EDİLMESİ kabul edilemez.

Bu sorun çözüme kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edecek, birlikte başaracağız…

Tüm teşkilat ve üyelerimizi bu önemli çalıştayı canlı yayında takip etmeye davet ediyoruz…