Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan yüz binlerce memur ve işçi kamu personelinin aylardır merakla beklediği banka promosyonlarına yönelik son gelişmeler neler? Ajans Kamu olarak merak edilen tüm soruları özel haberlerimizde yanıtlamaya çalışacağız.

Yaklaşık 6 aydır Türkiye genelinde tüm sağlık personeli yapılan promosyon ihalelerinin sonuçlanmasını bekliyor.

Okulların açılması, kış aylarının gelmesi ve ülkemiz ekonomik şartları da göz önüne alındığında sağlık çalışanlarının aldığı mevcut promosyon miktarı komik rakamlarda kaldı.

Çoğunlukla 5 yıllık yapılan promosyon ihalelerinin revize edilmesi hususunda sağlık çalışanları aylardır adeta isyan ediyor. Bir çok ilde sağlık müdürleri çeşitli açıklamalarda bulunsalarda geldiğimiz noktada herhangi bir gelişme yaşanmadı. 

Hal böyle olunca sağlık personeli bağlı bulunduğu ve üyesi olduğu yetkili sendikaları göreve davet ederek yaşanan bu mağduriyetin son bulması için sendikaları taşın altına elini koymaya sevk etti.

Memur ve işçiler adına yetkili sendikalar ilgili komisyonlar ile birlikte ihale masasına oturdu ve şartnamelerin güncellemesi için mevcut bankaların teklifleri beklendi. 

Bankalar makul rakamlar açıklamayıp, düşük teklifler verdiği için uzlaşma sağlanamadı. İl Sağlık Müdürleri çıkmaza girince Sağlık Bakanlığı sürece dahil olmak zorunda kaldı. Helen sağlık bakanlığı nezdinde toplantılar ve promosyon görüşmeleri devam ediyor.

Uzadıkça uzayan, adeta yılan hikayesine dönen promosyon görüşmelerine dair herhangi yetkili bir ağızdan henüz açıklama gelmedi. Sağlık Personelinin moral, motivasyonunu bozan ve uzadıkça uzayan promosyon görüşmelerine dair açıklama yapılmaması kafaları iyice karıştırdı. 

Bazı il müdürlükleri mevcut bankaların tekliflerinin yetersiz bulunduğunu ifade etse bile sürecin hangi aşamada olduğunu kimse bilmiyor.

Buradan sağlık çalışanları adına Sağlık Bakanlığı'na soruyoruz..

1- Promosyon ihaleleri revize edilecek mi?
2- Revize edilecekse bunu kim yapacak?
3- Süreç bakanlık nezdinde mi devam edecek, yoksa il bazında her il kendi mi yapacak?
4- İhaleler fesh edildiğinde ceza-i müeyyideyi kim ödeyecek?
5- Promosyon ihalelerine dair süreç daha ne kadar uzayacak?
6- Sağlık personeline ne zaman detaylı bilgi verilecek?
7- Anlaşma sağlandı mı? Sağlandıysa miktarı nedir?
8- Hangi banka ile anlaşılacak?
9- Anlaşmaya varılması durumunda ödemeler ne kadar zamanda çalışanların hesabına yatacak?

AJANS KAMU - ÖZEL HABER