Ajans Kamu adresimize mesaj gönderen Üniversite Hastanelerinde 4 D kadrosunda çalışan işçilerin taleplerini aynen aktarıyoruz..

Bilindiği üzere Üniversite Hastanelerinde taşeron işçi olarak çalışan işçiler 696 sayılı KHK ile 4-D Sürekli işçi kadrosuna geçiş yaptık. 31 Ekim 2020 tarihine kadar yüksek hakem sözleşmesinden yararlandık ve 1 Kasım 2020 tarihinde asıl iş koluna geçişimiz yapıldı ve bu tarih itibariyle kurumun kamu toplu iş sözleşmesine dahil olduk. Üniversite Hastanelerinin çoğunda İŞKUR'dan atanan yada eski kadrolu işçiler tarafından yetki başvurusu yöntemiyle toplu sözleşme görüşme süreçleri bir süredir devam etmektedir.

İşveren sendikasının Toplu İş Sözleşmesindeki tutumu biz işçiler açısında hayal kırıklığı yaratmıştır . Özellikle daha önce kamu sözleşmesi yapılmamış kurumlarda işveren sendikasının tutumunun taşerondaki gibi en düşük hakları vermek için sözleşmeleri yüksek hakem kuruluna götürmek yönünde olduğu konusu bizleri derinden üzmektedir. Bir yanda tüm sosyal haklarını en üst düzeyden alan ,en basitinden ikramiyeyi 30+30 alan aynı Üniversitenin Rektörlük personeli buna karşı 5+5 ikramiyeye mahkum olacak olan biz Hastane personeli. Bu durumda kimse iş barışından bahsedemez. Böyle bir durum kesinlikle kabul edilemez. Kamu işçisinin eski sözleşme yada ilk kez yapılacak sözleşme diye bir ayrımı söz konusu olamaz. Bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Üniversite Hastanelerinde çalışan işçiler olarak, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Saygılarımızla..

EN YENİ GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ

Telegram Sayfamız için Tıklayın https://t.me/ajanskamu