Çalışanların Ajans Kamu adresimize gönderdiği mesajı aynen aktarıyoruz.

Güzel Türkiye'mizde Üniversite Hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları neden kendi içinde üvey evlat muamelesi görüyor!

Üniversitelerin rektörlük ve idari kısmında çalışanlar 30+30 ikramiye alırken, enflasyon farklarından yararlanırken; Üniversitelerin hastane kısmında çalışan işçiler neden bu haktan yararlanamıyor. 

Yaşadığımız bu mağduriyet neden göze görünmüyor, fark edilmiyor?

Bizler artık bu ayrımcılığa bir son verilmesini istiyoruz

Sayın rektörlerimiz sağlık işçilerine neden sahip çıkmıyor.!!!
Haklarımızı neden vermiyor?

Neden görmezden geliniyoruz?

Bizler artık mağdur olmak istemiyoruz. Rektörlerimize buradan çağrıda bulunuyoruz. Lütfen işçiye sahip çıkınız.

Kamuda özellikle ülkemizin güzide kurumları üniversitelerde asgari ücretli kölelik düzeninden bir an önce vazgeçilsin.
 

İşçi emeğinin karşılığını almalıdır, biz üniversite çalışanları çok bir şey istemiyoruz sadece emeğimizin, alın terimizin karşılığını istiyoruz. 

Pandemi sürecinde üniversite hastanelerinde çalışan biz işçiler yüksek risk altında en ön safta canla başla bu süreci atlatmak için yoğun emek harcıyoruz.

Evimizden, ailemizden uzakta büyük bir mücadele veriyoruz. Bu ayrımcılığın artık son bulmasını ve Üniversitelerde çalışan tüm işçilerin toplu sözleşmelerinde 30+30 olan ikramiyelerin kesintiye uğramaksızın verilmesini ve enflasyon farklarından yararlandırılmasını talep ediyoruz. Hastane, yataklı servis çalışanları, idari teknik birim kısmı, rektörlük veya diğer birimler olarak ayrıştırılmak ve farklı farklı toplu sözleşmeler adı altında mağdur olmak istemiyoruz. Üniversiteler özerk kurumlar ve burada çalışan, aynı işi yapan aynı statüdeki işçilerin maaşlarınında aynı olması gerekmektedir. Bu anlamda yetkililerin üniversitelerde görev yapan işçilere sahip çıkmasını rica ediyoruz.

Lütfen sesimize kulak verin ve bu sessiz çığlıkları duyun.

Saygılarımızla..

4 D'Lİ İŞÇİLERLE İLGİLİ DİĞER ÖNEMLİ GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ