LGS tercih sonuç tarihi günler ilerledikçe aratılıyor. Lise adayları sabırsızlıkla MEB'in açıkladığı tarihi bekliyor. Tam tarihi bilmeyenler ise "LGS tercih sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanıyor?" diye soruyor.


LGS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada "Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 04-20 Temmuz 2022 (17.00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır." denildi.

LGS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

2021 LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http:// www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 25 Temmuz 2022 tarihinde ilan edilecektir.


2022 MERKEZİ YERLEŞTİRME VE YEREL YERLEŞTİRME TERCİH LİSTELERİ

022 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi için Tıklayınız

2022 Yerel Yerleştirme Tercih Rehberi için Tıklayınız

2022 Merkezi,Yerel ve Pansiyonlu Yerleştirme Tercih Başvuru Giriş Ekranı için Tıklayınız

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu için Tıklayınız

Milliyet