AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Eğitimin ve okulların bir parçası olan kantinciler 11 mart tarihinden itibaren  okulların Eylül ayına kadar tatil edilmesi kararıyla mağdur oldular. 

Sitemize ulaşan kantin işletmecileri çok zor duruma kaldıklarını ve günlük evlerine ekmek götüren insanlar oldukları için hem kendileri hem de çalışanlarının mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Kantincilerin mağduriyeti okulların kapatılmasının yanında bir de kredi almak istedikleri kamu bankaları nedeniyle daha da artmış durumda. 

Birçok kantin işletmecisi kredi için kamu bankalarına gittiklerini ama kapıların yüzlerine kapatıldığını ya da istedikleri kadar kredi verilmediğini ifade ediyorlar. 

Eğitim sisteminin büyük paydaşlarından olan ve okul aile birliklerine ödedikleri kiralar nedeniyle de okulların büyük bir gelir kaynağını oluşturan kantinciler, mağduriyetlerinin giderilmesini ve açıklanan paketlerde kendilerine yönelik bir çözüm önerisinin olması gerektiğini söylüyorlar. 

Kantinciler Federasyonu yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için ise yetkililere resmi başvuru yaparak durumlarını fiade ettiler. Ve şimdi çözüm bekliyorlar.

Maliye bakanı Berat Albayrak'a çağrıda bulunan kantinciler acil çözüm istiyorlar.

Okulların kapatılması nedeniyle bu yıl sözleşmeleri yenilenecek ve yeniden ihaleye çıkmak zorunda kalacak olan kantinciler de kira bedelerinde değişiklik yapılmamasını ve kira borcu olan kantincilere gerekli kolaylığın yapılmasını , sözleşme mve ihalelerin sürelerinini bir yıl ertelenmesini istiyorlar. 

Kantinci esnafı seslerini yetkililere duyurmak için bizi Telegram kanalımıza abone olabilir  ve haberin altına yorumlarını yazarak görüşlerini ifade edeblirler.