Öğretmenlerin İl içi atama (tayin) yer değiştirme takvimi ne zaman 2020?

Öğretmenlerin 2020 yılı il içi yer değişitirme  atama tayinleri için beklenen açıklama MEB taradından yapılmıştı.Bu konuda koranavirüs salgını nedeniyle il içi yer değiştirme atamalarında geçmiş yıllara göre tayin takviminde değişiklikler oldu. Normal şartlar altında her yıl il içi yer değiştirme atamaları Mayıs ayında başlardı. Bu yıl ise İl içi yer değiştirme tayinleri 20 Temmuz 2020 tarihinde başlayacak ve 27 Temmuz 2020 tarihinde sona erecek. İl içi yer değiştirme atama sonuçları ise bir gün sonra 28 Temmuz 2020 tarihinde ilan edilecek. 

İl içi tayinler yazın nasıl yapılacak? 

Okulların kapalı oldığu bir dönemde gerçekleştirecek başvrular için MEB  gerekli kolaylığı gösterip başvuru belgeleri elektronik ortamdan alınacak böyle okulların kapalı olması İl içi tayin başvuruları konusunda bir mağduriyet yaşatmayacaktır. İl içi yer değiştirme sonrası ise başlama ve ayrılışlar okulların açılacağı dönemde yapılması planlanıyor. Bu yıl okullarında Agustos'un son haftası açıklması bekleniyor.

İl İçi atamalarında sıralamatik çalıştırılıyor mu?

MEB tarafından Öğretmenlerin İl içi atama tayinleri sonrası sıralamatik çalıştılırmamaktadır. Tercihler sonrası puan üstünlüğüne göre atamalar tek bir seferde yapılmaktadır. 

İl içi yer değiştirme atamaları nasıl yapılmaktadır?

İl içi  tayinlerinde her il kendi münhal boş kadrolarını ilan başvuruları alıp sonuçları ise kendi sitelerinde yayınlamaktadır. İl dışı atamalarında olduğu gibi atamalar Bakanlık tarafından yapılmamakta. Her müdürlük il içi yer değiştirme atama sürecini belilrlenen takvim içerisinde yürütmektedir.

İşte MEB tarafından açıklanan 2020 İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ.