14 aydır öğretmenlerinin ve çalışanlarının maaşını alamadığı Kartal Özel Ahmet Şimşek Koleji velileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Veliler, öğretmenler ile çalışan personellerin ücretlerinin ödenmesi ve çocuklarının eğitim hakkının gasp edilmemesi talebinde bulundular.

TIKLAYIN-'Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Okul Açılırken Mali Teminat İstemeli'

 'Eğitim ticaret değil kamu hizmetidir' ve 'Ahmet Şimşek Koleji'nde fiyasko' pankartı açan veliler adına açıklamayı Gülay Şakar yaptı.

 Şakar, 14 aydır öğretmen ve okul içi personellerinin maaşlarının alamadıkları için eğitimin aksadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

 '3 bin öğrenciye eğitim kapasitesine sahip okulumuzda ne çocuklarımızın ne öğretmenlerimizin ne de okul içi personelimizin mağdur olmadan eğitim hayatına devam etmesi en büyük çabamızdır.

TIKLAYIN-Eğitim-Sen Genel Başkanı: Apartmanlara Tabela Asıp Okul Haline Getirdiler

 

'Söz verildiği halde ücretler ödenmedi'
'Öğretmen ve çalışan personelin söz  verilmesine rağmen ücretlerinin ödenmediği tespit edilmiş ve bu zaman zarfında öğrencilerimizin eğitim hakları ellerinden alınmıştır. Çalışan temizlik personelinin de işini bırakması nedeniyle, okulumuzda hijyen konusunda özellikle tuvaletlerde büyük sorun yaşanmıştır, Bununla beraber kantin, revir, yemek vb gibi hizmetlerinde kalitesi düşmüş veya tamamen bitmiştir. 

“Okulun kurucusu bizlere hakaret etti”
'Biz veliler bu süreç içerisinde okul kurucusu olan Sayın Ahmet Şimşek ile makamında defalarca yüz yüze konuşmamıza rağmen çoğu velimize ağır hakaretler edilmiş kovulmuş ve hiçbir sonuç alınamamıştır.Gelecek senenin okul taksitini peşin veren velilerimiz, kredi çektirilen velilerimiz, senet imzalayan velilerimiz haklı olarak ödemelerin nereye gittiğini sorduğunda geçerli hiçbir açıklama yapılmamıştır.

TIKLAYIN-'Mahalle Bakkalı Açar Gibi Özel Okul Açılmasın'

'Veliler olarak endişeliyiz' 
'Aldığımız duyumlara göre kayıt için toplanan paraların büyük bir kısmı okul dışına aktarılmıştır. Bu anlamda mali denetimin yapılması için Ticaret Bakanlığını, Maliye Bakanlığını ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Binbir zorlukla çocuklarını okutmaya çalışan biz veliler, umutsuz öğrenciler ve davalarında haklı öğretmenlerimizle ikinci dönem nasıl eğitim verileceği konusunda hepimiz endişeliyiz.

'Kurum yöneticisine güvenimiz kalmamıştır. Bununla birlikte, öğretmenlerimiz ikinci dönem için bu şartlarda daha fazla dayanamayacaklarını ve istifa edeceklerini biz velilere bildirmişlerdir. Bizler veli olarak, okulumuzun eğitimine devam etmesini, öğretmenlerimizin ve okul içi personelinin sorunlarının giderilmesini, öğrencilerimizin hakkı olan bu kuruma yakışır eğitimin ve okul içi hizmetlerinin düzene girmesini talep ediyoruz. ' (RT)

BİANET