Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu’nda yapılan ve 17 ilçede 684 lise öğrencisi ve 65 rehber öğretmenin katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Talat Yavuz, Kudüs şairi, Mescid-i Aksa şiiri yazarı Mehmet Akif İnan’ın kurduğu bir sendika olarak, insanlığın ortak düşmanı hâline gelen kanlı, katil ve vahşi korsan devlet İsrail’i ve destekçisi ülkeleri lanetlemeye, mallarını boykot etmeye; ümmetin onuru Mescid-i Aksa’nın, ümmetin yurdu, vatanı, insanlığın ortak tarihinin emaneti Kudüs’ün özgür olması, soykırımın yaşandığı Gazze’nin, Filistin’in siyonist işgalden kurtulması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. 

Medeniyetimizin değerlerini genç dimağlara aşılamak niyetiyle yola çıkan Bir Bilenle Bilge Nesil projesinin geleceğe yapılmış en büyük yatırımlardan biri olduğunu kaydeden Yavuz, “Öğretmenlerin ve öğrencilerin birlikte bir şeyler öğrendiği, ufuk kazandığı, yeni bakış açılarına kavuştuğu bu projeyle gençlerimize dokunduk. Bu tablonun ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim medeniyetimiz gençlerin omuzlarında yükselmiştir. Biz imkân sağladık, sizler gayret ettiğiniz ve bu iş birliğinden büyük bir gelecek potansiyeli doğdu” dedi.

6603Db5C5D3Bd1711528796

Türkiye’nin okuyan, yazan, düşünen, hayal eden, keşifler yapan, bilgiyi kullanan gençlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yavuz, dönüşmenin ve dönüştürmenin esasının fark etmek, fark ettirmek olduğunu ifade ederek, “Toplumu, toplumsal olayları, hâkim zihniyeti, ekonomiyi doğru analiz eden, bunu samimi duygularıyla birleştirip sonra da bir sistem hâline getirip eyleme geçen insanları hiçbir güç durduramaz. Aslında ‘bilgi güçtür’ sözünün hikmeti de burada saklıdır. Dönüşmenin ve dönüştürmenin esası, kilit noktası fark etmektir, fark ettirmektir. Eğer bunu başarabilirsek, insanın bizzat kendisi, gerçeğin bir parçası olmaktan ve bu uğurda mücadele etmekten mutlu olacaktır. Biz de bunu yaptık ve yapmaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu. 

Durumu kavramanın, teşhis etmenin yeterli olmadığını; harekete geçmek, pratize etmek, layık olmak, hak etmek gerektiğini dile getiren Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Silkinmek, kendimize gelmek, özümüze dönmek, virüslerimizden arınmak, yerli değerlerle güçlenmek, çalışmak, çok çalışmak durumundayız. Burada öncülük etmek bizlere, durumun farkında olanlara, bütün operasyonlara rağmen özündeki cevheri yitirmeyenlere düşmektedir.” 

Sendika olarak misyonlarının, üyelerinin, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek; sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, eğitimin daha nitelikli hâle gelmesi için emek harcamak, vesayetin izlerinden tamamen arındırılmasını temin etmek, eğitim çalışanlarının işinin başına daha huzurlu bir şekilde gidebilmelerini sağlamak; yeniden büyük Türkiye’nin inşasına öncülük etmek, mazlumların yanında yer almak olduğunu belirten Yavuz, “Bu büyük misyonu üstlenen ve bunun gerektirdiği vizyondan beslenen bir sendika, bir sivil toplum kuruluşuyuz” ifadelerini kullandı. 

Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bir eğitim sendikası, eğitim çalışanlarının sendikasıyız. Hizmetlisiyle, şefiyle, öğretmeniyle, akademisyeniyle, bütün eğitim çalışanlarıyla bir aileyiz. Mücadelemiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin çağın değerleri ile dünya arenasında etkili birer insan olarak yetiştirilerek; kendisine, ailesine, inancına ve ülkesine yararlı, katma değer sağlayabilecek niteliklere sahip nesiller içindir.” 

Geylan: YÖK dört yıldır kulağının üstüne yatıyor! Geylan: YÖK dört yıldır kulağının üstüne yatıyor!

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere, danışman öğretmenlere, bu yıl okunan kitapların temininde kendilerine yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e ve projenin okullarda uygulanmasında desteklerini esirgemeyen İl Millî Eğitim Müdürü Murat Ağar’a teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.