Dün gece Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın , twiter hesabından 15 Temmuz darbe gecesi Memursen’in duruşu ve kendisi ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap niteliğinde twitler paylaştı.

Atmış olduğu twitlerde, 15 Temmuz hain darbe gecesinde Facebook hesabımdan yaptığım açıklamalarımın bir kısmına yer vererek, o geceye şahitlik eden twitleri ve açıklamaları yayınlamış.
 
Memur-Sen Genel başkanı Ali Yalçın Bey’i yaklaşık on yıldır yakinen tanıyan , şube başkanlığı döneminden bu tarafa hukuku olan birisi olarak, 15 Temmuz darbe gecesinin yazılacak kahramanları arasında olduğuna her ortamda şahitlik etmişimdir.
 
Dün gece, Facebook paylaşımlarımı ilgi tutarak atmış olduğu twitlerden sonra , kendisi yakinen tanıyan bir dostu ve 15 Temmuz gecesi yaşananlara şahitlik eden birisi olarak doğru bildiklerimi ve şahitlik ettiklerimi yazmazsam vebal altında kalacağım düşüncesiyle bu yazıyı yazma gereği hissettim.
 
15 Temmuz hain Fetö kalkışmasının olduğu gecenin ilk saatlerinde telefonla sırayla önce Ak Parti İlçe Başkanı Ali GÜVEN’i , daha sonra Memursen Genel Başkanı Ali YALÇIN’I ve akabinde de Bakanlığımızda üst düzey görevli bir bürokratı  aradım .

O gece bir takım program ve ziyaretler kapsamında Şırnak ve Mardin illerini ziyaret eden Milli Eğitim Müsteşarımızın, bürokratlarına talimat vererek tüm il müdürlerine talimat verdirmesi , 81 il müdürüne ve eğitim camiasına sokağa çıkarak darbeye karşı koyma talimatı vermesi , okul ve kurumların ışıklarının gece yakılarak , Bayrak asılması, milli iradeye sahip çıkılması noktasında göstermiş olduğu çaba ve vatanseverliği tarihin müstesna sayfalarında yerini almıştır .


Bu anektodu da ekleyerek, 15 Temmuz gecesi Genel Başkan Ali Yalçın ile aramızda geçen telefon görüşmesine geçecek olursak ;

Darbe yapıldığını ve ne yapmamız gerektiğini Ali Başkan'a sordum ve istişare ettik.
 
Genel Başkanın, darbenin başladığı ilk saatlerde telefonda vermiş olduğu cevap çok netti.
 
“Darbe yapılıyor , teşkilat olarak sokaklara iniyoruz . Teşkilatımızı ve halkımızı sokağa davet ediyoruz , teşkilatlara bu konuda talimatlar gitti . “

Ali YALÇIN’ın sesinde en ufak bir titreme, tereddüt bile yoktu , kararlı bir şekilde yiğitçe teşkilatını sokağa çağırıp darbenin karşına çıktığı saatlerde , bu darbeyi tiyatro olarak görenlerin ve mesajlar paylaşanların ; Ali YALÇIN’ı fetöcülük ve Fetö’ye hizmet etmekle suçlaması haksızlık ve insafsızlıktır.

 

Mücadele ve dava adamlığı konusunda en büyük dersler söylevlerden değil , eylemlerden alınır , sözünden hareketle devam edecek olursak...

 

15 Temmuz gecesi cuntaya selam durmayan ve teşkilatını sokaklara davet eden genel başkanın , o gece neler yaşadığına yakinen tanık olan ve tüm detayları daha sonra kendisiyle yaptığımız sohbette dinleyen birisi olarak tarihe şu notları düşmek isterim .

* Darbenin başladığı gün Ankara'da olan ve o gün eve erken giden genel başkan , darbenin başladığını öğrendiği anda başkan yardımcıları Mithat Sevin,Latif Selvi , Hasan Yalçın Yayla , Şükrü Kolukısa , Atilla Olçum'u arayarak bir araya geliyorlar .


* Tüm teşkilatları , darbeye direnmek ve demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara davet edilen mesajlar çekiliyor . 


* Aynı saatlerde basın müşavirine , kanallara bağlanmak istediğini ve açıklama yapmak istediğini iletiyor .


* Sosyal medya üzerinden darbeye karşı çıkan twit ve paylaşımlarla teşkilatını ve vatandaşları demokrasiye sahip çıkmaya çağırıyor .


* Genel başkan yardımcısı arkadaşlarıyla , öncelikle Meclis'e geçiyor . Meclis helikopterle taranırken , Meclis bahçesinde demokrasiye sahip çıkmak için yine açıklamalar ve sloganlarla kamuoyu oluşturuluyor .


* Meclis'ten sonra yine arkadaşlarıyla ele geçirilen TRT binasına gidiliyor. Burada, Bakan Süleyman Soylu ile beraber kanalın kurtarılması için mücadele ediliyor . Bir kaç kişinin Genel Başkanın yanına gelip , buradan uzaklaşın birazdan askerler gelecek uyarılarına kulak asmadan TRT binasına sahip çıkılıyor . TRT binası cuntacılardan temizlendikten sonra Bakan Süleyman Soylu  ile kameralar karşına geçiyor ve darbe karşıtı açıklamalarda bulunuyor . 


* TRT cuntacılardan temizlendikten sonra yine arkadaşları ile beraber Kızılay Meydanına geçiyor . Kızılay meydanında mücadele ve eyleme başlıyorlar . Bu mücadelelere o gece genel başkan ile iletişim halinde olan Teftiş Kurulu başkanı Atıf Ala Bey'de şehadet edecektir .


* Sabah namazına kadar çeşitli tv programlarına bağlanan ve darbe karşıtı açıklamalar yapan genel başkan , gecenin sonunda sabah namazını kılmak üzere teşkilatı ile beraber sendika genel merkezine geçecektir .

O gece, TRT önünde tanklara geçit vermeyen , silahlarını kuşanarak meydana inen Ankara'nın ünlü mahallesi Çinçin'in vatansever halkı genel başkan Ali Yalçın'ın önünü keserek ; ' Başkanım biz buradayız rahat olun , sizinle bir resim çekinebilir miyiz sözleri ve şimdiye kadar zannedersem hiç bir yerde yayınlanmayan , tarihe tanıklık edecek o resmide buraya eklemede bir beis görmüyorum. 

15 Temmuz gecesi Ali Yalçın ve arkadaşlarının mücadelesini sadece ana hatlarıyla yazmaya çalıştım.


Japonlar derki ; “ Sen dik duruyorsan gölgenin eğri durmasına aldırma . “

 

Ali Yalçın , vatanseverler ve hainler için turnusol görevi gören 15 Temmuz gecesinin en dik duran kahramanlarındandır .

Ali Yalçın , 15 Temmuz gecesi teşkilatının pusulası ve akıl defteri olmuştur . 

Davası uğruna ölümü göze alamayan kişiden lider olmaz . 

Lider cesurdur , kriz anında karar alır ve yönetir . 

 

John Ray diyorki ' Sakin bir denizde herkes kaptan kesilir .'

Kaptan'ın karşılaştığı fırtınalara değil , fırtınada gemiyi limana getirip , getirmediğine bakılır .

15 Temmuz ülke için fırtınanın ve ihanetin tavan yaptığı bir geceydi , bu gecede davası için ölümü göze alıp sokağa çıkan ve kurşunların altında mücadele eden, teşkilatını organize ederek sokağa taşıyan kişiydi Ali YALÇIN...

 

Başkaldırı mücadelesinin sembollerinden olan Nelson Mandela ; ' Arkadan önderlik edin , bırakın diğerleri önde olduklarını sansınlar ' diyor.

 

Bugün mücadelede önde olduklarını sanan ve kahramanlık hikayeleri anlatan kişilerin duruşlarını biz 15 Temmuz gecesi gördük . 

Türkiye'nin olağanüstü süreçlerden geçtiği , dışardaki düşmanların , içerdeki hainleri taşeron olarak kullanıp ülkemize savaş açtığı bir dönemden geçiyoruz .

 

Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde sığ tartışmalar ve kişisel hesap görmelerin yerinin ve zamanının olmadığını dile getirerek; şu saatlerde bile 15 Temmuz ve Türkiye algısı üzerine konuşmalar yapmak üzere AB Bakanlığı ile İngiltere'de bulunan Memur-Sen genel başkanı Ali YALÇIN'ın , meyve veren ağacın taşlanacağını unutmaması gerekir.

 

Anayasa görüşmeleri ve referandum süreci gibi kritik bir dönemin başladığı şu günlerde , Referandum sürecini sahiplenecek ve amiral gemisi görevini üstlenecek sivil toplum örgütü olan Memur-Sen'in lideri olarak Ali YALÇIN'a her zamankinden daha fazla ihtiyaç olacağını düşünüyorum .

 

Arif Nihat Asya'nın Fetih Marşından bir kıta ile sözlerime son vererek tarihe not düşmek istiyorum.

 

Bırak , bozuk saatler yalan yanlış işlesin !

Çelebiler çekilip haremlerde kışlasın ! 

Yürü aslanım fetih hazırlığı başlasın.

 

MEHMET YILMAZ/Kamudanahaber