Onbinlerce eğitimcinin beklediği şube müdürlüğü sınav takvimi sonunda açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 2018 yılı şube müdürlüğü sınav takvimini belirledi.

2018 MEB Şube Müdürlüğü Sınavı Ne Zaman? Şube Müdürlüğü Sınav Konuları
 Yorum Yap  Yazdır  Facebook'ta Paylaş
2018 MEB Şube Müdürlüğü Sınavı Ne Zaman? Şube Müdürlüğü Sınav Konuları
Kamuajans.Com – Onbinlerce eğitimcinin beklediği şube müdürlüğü sınav takvimi sonunda açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 2018 yılı şube müdürlüğü sınav takvimini belirledi.
27 Ocak 2018 Cumartesi 21:54

 0 0 

   

Milli Eğitim Bakanlığı görevde yükselme yönetmenliğini geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. Daha önce 18 Mart 2018 tarihinde yapılması beklenen şube müdürlüğü sınavı yayımlana klavuza göre 1 Nisan 2018 tarihi olarak netleştirildi.

İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan Şube müdürlüğü sınavının birini aşaması yazılı ikinci aşaması ise sözlü olacak. Şube müdürlüğü sınavında 513 şube müdürünün ataması yapılması bekleniyor.

Şube Müdürlüğü Sınavına Kimler Katılabilir?

Şube müdürlüğü için görevde yükselme sınavına katılacaklar arasında yer alan şef kadrosunda çalışanlar bakımından daha önce bu kadroda 4 yıllık çalışma süresi, bir yıl düşürülmek suretiyle, 3 yıl olarak belirlenmiştir.

Şube Müdürlüğü Sınavında Hangi Konulardan Oluşacak?

a) Türkçe dil bilgisi,

b) Yönetimde insan ilişkileri ve iletişim,

c) Yönetim, liderlik ve organizasyon,

ç) İnsan hakları ve demokrasi,

d) Yönetimde etik,

e) Türk idare sistemi,

f) Protokol kuralları,

g) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi,

ğ) Genel kültür,

Şube Müdürlüğü sınavında Başarılı Olma Koşulu Nedir?

 

513 şube müdürünün atamasının beklendiği sınavda 70 puan alan başarılı sayılırken, son yapılan yönetmelik değişikliği ile 60 puan alan adaylar başarılı sayılacak.