'Savaşa Hayır Barışı Savunacağız' diyerek eylem yapan ve bir günlük iş bırakan Eğitim-Sen üyelerine yönelik olarak açılan soruşturmalarda sonuç ne oldu?

KESK ve Eğitim-Sen tarafından 29 Aralık 2015 tarihinde iş bırakma eylemi gerçekleştirildi. Eğitim-Sen'e bağlı çok sayıda öğretmen de bu eyleme iştirak ederek okula gitmedi, derslere girmedi, eğitim aksadı, kaos meydana geldi. 'Savaşa Hayır Barışı Savunacağız' diyerek eylem yapan ve bir günlük iş bırakan Eğitim-Sen üyelerine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma açtı.

Örneğin, İzmir'in Kiraz ilçesinde 6 Eğitim-Sen üyesi öğretmen başka illere atandı. 15 öğretmene de kademe ilerleme cezası verildi. 1 yıl süre ile kademe durdurma cezasına çarptırılan öğretmenlerle birlikte 6 Eğitim-Senli öğretmene ise maaş kesim cezası verildiği belirtildi.

Ama bakar mısınız; İstanbbul başta olmak üzere diğer illerde bu soruşturmalarda somut bir gelişme olmadı, nedense! 29 Aralık eylemine katılan öğretmenler hakkında soruşturma açıldı, ifadeleri alındı ama sonuç yok. Eğitim-Sen'e bağlı bu öğretmenler hakkında 'okul değiştirme' cezası başta olmak üzere farklı cezalardeğerlendirilmesine karşılıkbugüne kadar uygulanmadı.Neden?

Milli Eğitim'de, 15 Temmuz [ hain ve alçak darbesine yöı nelik FETÖ temizliği yapıL lirken, dersleri aksatan, [ eğitimi engelleyen, adeta PKK savunuculuğuna soyunanlar hakkında da gecikmeden karar vermek gerekmez mi?

Zira, geciken adalet adalet değildir!

Adnan ÖKSÜZ / Milli Gazete

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu Haber/ www.ajaskamu.net