4/C li 4/B li ÇALIŞANLAR BU ÜLKENİN INSANLARI DEĞIL MI ?

HakSen'e bağlı Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası (UDEM Hak-Sen) Genel Baskanı Abdullah Peker, 4/C li çalışanlarla düzenlediği toplantıda basına açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan:
Abdullah Peker açıklamasında şunları söyledi:

Ülkemizde yıllardan beri süregelen, kimsenin kılını bile kıpırdatmadığı, bir haksızlık,bir baskı, bir zulüm,. Bir gelir adaletsizliği var.Aynı işi yapan memur farklı,aynı işi yapan 4/b li-4/C li sözleşmeli farklı ücret dengesizliği var.Bu her iktidar döneminde olmuş ve maalesef , muhalefette iken en bıçkın emek savaşçısı olmuşlar, iktidara geldiklerinde aynı uygulamalara devam etmişlerdir. Yine üzülerek belirtmeliyim ki, bir kısım memur arkadaşlarım bu gerçeği ya görememişler, ya da görüp kaderlerine razı olmuşlardır.
Peki böylemi olmalıyız? Böylemi yapmalıyız?
Hak ve emeğimizi savunmaktan aciz birer zavallılar olmaya mahkum mu olmalıyız?
Birilerinin bizim hayatımıza hükmetmesine, gasp etmesine müsaademi edeceğiz?
Demokrasi havariliği yapıp, hak ve emek edebiyatında mangalda kül bırakmayanlara ne zaman dur diyeceğiz?
Bakalım şöyle çevremize, ortalık toz duman Kimin ne yaptığı, neyi savunduğu, kimlerin kimin peşinden niye gittiği belli değil.
Evet bu ülkenin yükünü omuzlarında çeken, geçim mücadelesi için her türlü fedakarlığı yapan, evine helal bir lokma götürmek için çırpınan memur arkadaşım .4/b li ,4/c li sözleşmeliler olarak HAKSEN (Konfederasyon) de birleşmek var.
Bu ülkede artık, karanlık olmayan, muğlak olmayan, açık , net, saydam, kimseye eyvallahı olmayan, gerçek hak ve emeğin savunuculuğunu yapan, savunmakla kalmayıp haklarını Türkiye Cumhuriyetinin yasalarına bağlı kalarak demokratik kuralları içerisinde arayıp alan, kimsenin şemsiyesi altında olmayan, hiç kimsenin arka bahçeliğini yapmayan, hiçbir SİYASİ ve POLİTİK görüşü kendisine şiar edinmeyen, sadece e ve sadece hak ve emeğin,gelir dağılımının adeletli olmasının savunuculuğunu yapan ve bütün memur ve sözleşmeli arkadaşlarımızı kucaklayan, Sadece ve sadece memurların ve sözleşmelilerin arka bahçesi olan HAK VE EMEĞİN SENDİKASI ( HAKSEN ) var.
HAKSEN, memura yapılan haksızlığa adaletsizliğe YETER ARTIK DUR DİYOR.
HAKSEN yapilan kamudaki ücret ayrımcılığına...YETER ARTIK DUR DİYOR
Memur arkadaşlarım 4/b li 4/c li sözleşmeli arkadaşlarım bilmelidirler ki, iktidarda kimin, hangi partinin olduğu veya olacağı, hangi SİYASİ ve POLİTİK görüşün hakim olacağı HAKSEN ilgilendirmiyor.HAKSEN, herkesin SİYASİ ve POLİTİK görüşüne saygı d uyuyor.HAKSEN,tuikteki 4/c lilerin farklı,TBMM deki 4/c lilerin farklı,diğer kamu kurumlarındaki 4/c lilerin farklı ücretlerle,farklı kanun ve yasalarla çalıştırılmasına YETER ARTIK DUR DİYOR. Ancak, bütün politikacılar, bütün siyasi partiler, şunu çok iyi bilmelidirler ki, “Kim olursanız olun, memurun hak ve emeğini gasp ettiğiniz anda bu gelir dağlımının adaletsiz bir şekilde devam ettiği müddetçe, dün olduğu gibi bugünde, yarın da , gelecekte de HAKSEN i karşınızda göreceksiniz. HAKSEN olarak Sendika ağalarının sırça köşklerde oturmasına izin vermeceğiz.sırça köşklerde oturmayacağız. Yetkiyi Calisanlardan alip siyasi iradeye peskes ceken politik sendikalara memurlari ezdirmeyecegiz.Memurun hak ve emeğinin kazanımı konusunda ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
Bütün bu görüşlere evet diyen, ben de varım b u mücadelede yalnız değilsiniz diyen, hak ve emek mücadelesinde omuz omuza, gönül gönüle mücadele etmek isteyen bütün memur arkadaşlarımızı HAKSEN e DAVET ediyoruz.Buyurun gelin bu hak ve emek mücadelesini birlikte verelim…

Abdullah Peker
Ulastirma ve Demiryolu Çalisanlari Sendikasi
Genel Baskani