Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki (SGK) kamu görevlileriyle bir araya gelen Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, “Toplu sözleşmedeki ana gündem maddelerimizden birisi 4/B’lilerin kadroya geçirilmesi olacak.

4/B’lilerin kadroya geçirilmesi olmazsa olmazlarımız arasındadır” dedi.Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Bülbül, Genel Başkan Danışmanı Ömür Demirgüneş ve şube yönetim kurulu üyeleriyle birlikte SGK Ankara İl Müdürlüğü Çankaya Sosyal Güvenlik Merkezi’ni ziyaret etti. Sosyal güvenlik merkezindeki kamu görevlileriyle çalıştıkları birimlerde tek tek görüşen Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin ve beraberindeki heyet, personelin sorunlarını dinleyerek talepleri aldı.Görüşmeler sırasında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Vekili Özşahin, kamu görevlilerinin tüm sorun ve taleplerinin bu yıl yapılacak olan 4’üncü dönem toplu sözleşmeye taşınacağını söyledi. Toplu sözleşmedeki ana gündem maddelerinden bir tanesinin 4/B’lilerin kadroya geçirilmesi olacağını vurgulayan Özşahin, “Bilindiği gibi bu yıl Ağustos ayında toplu sözleşme yapılacak. Kurum ziyaretlerimizde bir araya geldiğimiz kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini alıyoruz. Bu sorun ve talepleri toplu sözleşmeye taşıyacağız. Toplu sözleşmedeki ana gündem maddelerimizden birisi 4/B’lilerin kadroya geçirilmesi olacak.

4/B’lilerin kadroya geçirilmesi olmazsa olmazlarımız arasındadır.

4/C’lilere kadro mücadelemizden de vazgeçmeyeceğiz. Çünkü statüler arasındaki ayrımcılık artık son bulmalıdır. Tayin hakkı olmayan, görevde yükselme şansı bulunmayan, ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalan, doğum, ölüm ve ücretsiz izin hakları kadrolu memurdan farklı olan 4/B ve 4/C’lilerin tüm sorunları kadroya geçirilerek çözüme kavuşacaktır.

SGK’daki kamu görevlilerinin uzman kadrolarına geçirilmesi, fazla mesai ücretleri ve ikramiyelerin ödenmesi gibi maddeleri de toplu sözleşmeye taşıyacağız. Kamu görevlilerimizin hakları için toplu sözleşmede ter dökecek mücadele edeceğiz. Vereceğimiz mücadele ile inşallah yeni kazanımlarla toplu sözleşmeden ayrılacağız” dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Özşahin ve beraberindeki heyet kamu görevlilerinin ardından Çankaya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Birol Toprak’ı ziyaret ederek kamu görevlilerinin sorun ve talepleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.Yapılan görüşmelerin ardından merkez müdürlüğünde çalışan kamu görevlilerine Ankara 1 Nolu Şube tarafından çiğköfte ikram edildi. Kaynak: Özşahin: 4/B’lilere Kadro Olmazsa Olmazlarımız Arasında

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net