Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,  Devlet Personel Başkanlığı’nın verdiği görüşte geçici personelin bir yıl içerisinde 24 gün ücretli izin kullanmasının mümkün olduğunu ve talebi halinde çalışmadığı aylara karşılık gelen ücretli izinlerini kullanabileceği söyledi.

 

Tonbul, yazılı açıklamasında, bazı kurumlarda 4C statüsünde istihdam edilen personelin yıllık izinlerinin her ay için azami 2 gün kullandırıldığını,  yıllık izinlerin  toplu olarak kullanılmasına izin verilmediğinin tespit edildiğini belirtti.

 

Yıllık izinlerin toplu olarak kullanılması için DPB’ye talepte bulunduklarını vurgulayan Tonbul, şöyle konuştu:

 

“Bazı kurumlarda, Bakanlar Kurulu Kararnamesinin 11. Maddesindeki  “geçici personele, çalıştıkları her ay için azami 2 gün ücretli izin verilebilir. Bu izinler sözleşme döneminde toplu olarak ta kullanılır” hükmünün azami 2 gün kısmının uygulandığı, yıllık izinler toplu olarak kullandırılmadığı sendikamız tarafından tespit edildi. Konu ile ilgili DPB’ye yazı gönderdik. Yazımızda,  kurumlarda uygulama birliği sağlanması açısından 4/C’li personelin tam zamanlı çalıştığı da göz önünde bulundurularak, izinlerin toplu olarak kullandırılması için kurumlarla gerekli yazışmaların yapılması talebinde bulunduk. DPB cevap yazısında, geçici personelin 11 ay 28 gün çalışma süresi uygulamasının sona erdiğini ve tam yıl olarak çalıştırılabilmelerinin mümkün olduğunu belirtti.  talep halinde çalışmadığı aylara karşılık gelen ücretli izinlerini kullanabileceği yönünde görüş bildirdi.'