Fetö İle Mücadelede kriterler yeniden düzenlendi ve başvurular 4 ayrı komisyon tarafından  inceleniyor. 

15 temmuz darbe sürecinini ardındna kamuda hızlı bir şekilde başlayan tasfiye sürecinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısı ile at izi ile it izinin birbirine karışmaması için titiz bir çalışma yğaılıyor. 

Buna göre görevden alma ve açığa alma kriterleri değişti. 8 bin kişi göreve iade edilirken asılsız ihbarlarda bulunan kişilere de ceza getirildi. 

Sabah gazetesinini haberine göre  15 temmuzdan bu yana FETÖ soruşturmaları kapsamında 131 bin kişi hakkında işlem yapıldı, 80 bin kişi açığa alındı. Bugüne kadar Adalet Bakanlığı'ndan Emniyet'e kadar birçok kamu kurumundan işe iade için 80 binin üzerinde başvuru geldi.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan KHK'larla görevinden ihraç edilen, açığa alınanların itirazları 4 ayrı komisyonda tek tek inceleniyor.

İtiraz dilekçeleri, delil belgeler, MİT ve Emniyet'ten gelen istihbarat kayıtları dikkate alınarak bir hata varsa düzeltiliyor. 

İncelemelerde, FETÖ ile bağlantılı kuruluşlarda üyelik ya da yöneticilik, ByLock kullanılıp kullanılmadığı, 17-25 Aralık sonrası Bank Asya'daki işlemlerin niteliği gibi kriterlere bakılıyor. 

Aktif Eğitim-Sen'e kısa bir süreliğine üye olan, örgütle organik bir bağı olmayanlar iade edilirken, 15 Temmuz'a kadar üyeliği süren ya da yönetici olanlar hiçbir şekilde iade edilmiyor. Görevden almalarda Bank Asya'ya yönelik kriterler de yumuşatıldı.

İkinci taramada evini, arabasını satıp Bank Asya'ya yatıranlar meslekten ihraç ediliyor.

Sabah

Ajans Kamu / www.ajanskamu.net