Milli Eğitim Bakanlığı'nda bilindiği üzere alan değişikliği ile mezuniyet alanı dışında görev alıp, mezuniyet alanına geçmek isteyen öğretmenler  alan değişikliği başvurusu yapabiliyor.  Bir grup öğretmenler mezuniyet alanında görev alamamaktadır. Örneğin Fizik mezunu sınıf öğretmenliği yapmakta, sınıf öğretmeni Matematik, Fen, Türkçe gibi alanlarda öğretmenlik yapmaktadır. Özelikle bunlardan bir kısmı mezuniyet dışı  alanlarında sorun yaşamakta, bu sorunlar verimsizliğe ve konsantrasyon eksikliğine sebep olmaktadır. Bu da eğitimimizde kalite sorunu yaratmaktadır. İnsanların başarılı, verimli, mutlu, huzurlu olabilecekleri alana geçmesi eğitimimize katkı sağlar.

Sendikaların tamamına yakını alan değişikliği olması yönünde talepleri olmuş ve hatta  yetkili sendika başkanı resmi twitter hesabında alan değişikliği için sona gelindi açıklamaları yapmıştır. Özellikle yetkili sendika başkanının bu açıklamaları alan değişikliğini bekleyen öğretmenleri memnun etmiş ve umutlarını kat kat artırmıştır.   Fakat geçen sürede hala olumlu ya da olumsuz resmi bir açıklamanın yapılmaması  sorun yaşayan bu  öğretmenlerimizi daha da tedirgin hale getirmektedir.

Olumlu ya da olumsuz  bir açıklama yapılarak bu belirsizliğin giderilmesi, öğretmenlerimiz  ve öğrencilerimiz için olumlu olacaktır.

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu Haber/ www.ajaskamu.net