Van'a ve bölgeye ilişkin teşvik edici bir program uygulanmalı, ek tazminat oranları artırılmalı. Bölge bir cazibe merkezi haline getirilmeli” dedi.

Van Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Van İl Temsilcisi Osman Ayşin, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Divan Toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emperyal planların etkisiyle tarihte kadim coğrafyamızda bölünme ve parçalanmaların olduğunu aktararak 'Tarihin yeniden tekerrür ettiği, yeniden millet olarak bir araya gelme zaruretinin tavan yaptığı, birlikte dirayetle, cesaretle, küresel planı bozma noktasında üzerimize çok kıymetli görevler düştüğü bir zaman dilimi içerisindeyiz' dedi.

Katılımın yoğun olduğu programda teşkilata hitap eden ve örgütlenmenin önemine değinen Yalçın, 'Örgütlenmeye devam edin. Bizim en büyük gücümüz örgütlülüğümüz. Bugün geldiğimiz noktada birçok sorunu çözüyorsak altında örgütlü gücümüz var. Hiçbir şey kendiliğinden çözülmez. Malcolm X'in bir sözü var: 'Hiç kimse size adalet vermez adamsanız siz alırsınız.' Bunun yolu örgütlü olmaktan geçiyor. Bizim medeniyetimiz de bize örgütlü olmayı vaaz ediyor' şeklinde konuştu. Bölgeye Yönelik Ciddi Teşviklerin Hayata Geçirilmesi Gerekiyor.

Kamudaki sorunlara değinen, 'Kamuda aslolan kadrolu istihdamdır. Kamuda kadrolularla diğer istihdam şekillerinde görev yapanlar arasındaki farklar ortadan kaldırılmalı. Van'a ve bölgeye ilişkin teşvik edici bir program uygulanmalı, ek tazminat oranları artırılmalı. Van bir cazibe merkezi haline getirilmeli.'

Kamu görevlilerinin Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu gibi bölgelerde görev yapmasını teşvik edecek uygulamaların bölgeye kazanç sağlayacağını ifade eden Yalçın, “Buraya ilişkin teşvik çok ciddi anlamda eksiktir. İnsanların burada görev yapmasını teşvik edecek uygulamalar hayata geçirmek gerekiyor. İnsanlar hem buraya gönüllü olarak gelmeli hem de bölgenin ekonomisi hareketlenmeli. Bu bölgeye ilişkin güncellemeler yapılmalı ve en az bir maaş ya da yarım maaş olacak şekilde bir ikramiye düşünülmeli. Buraya gelen insanlara bu fırsat sunulmalı ki burada istihdam artsın. Buraya gelen insanın da arayışı ortadan kalkmış olsun” ifadelerini kullandı. Sözleşmeliler ve Kadrolular Arasındaki Makas Farkı Kapatılmalıdır

İstihdama ilişkin olarak da farklılıklardan söz eden Yalçın, “Sözleşmelilerle kadrolular arasında bir makas farkı var. Özlük haklarında da makas farkı var. 10’un üzerinde madde sayarsınız. Şu konuda eşit değiliz, bu konuda eşit değiliz, o konuda eşit değiliz. Bu konulardaki makas farkı kapatılmalı” diye konuştu.