Artık bu işi neticelendiriniz
Artık bu işi neticelendiriniz
Artık bu işi neticelendiriniz
Artık bu işi neticelendiriniz
Artık bu işi neticelendiriniz
Artık bu işi neticelendiriniz

Muharrem Şenol

GÜNCEL02 Aralık 2016 11:58
Eğitim Bir-Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Şahin Yaşlık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na seslenerek, “Artık bu işi neticelendiriniz. Altınızdakilere talimat mı veririsiniz, yoksa kendiniz mi takip edersiniz bilemiyoruz. Fakat bilmenizi isteriz ki süreç, masumlar açısından tahammül edilemez noktaya gelmek üzeredir” dedi

Eğitim Bir-Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Şahin Yaşlık, açıkta bekleyen eğitim çalışanlarının sürüncemede kalan iade süreçlerine yönelik basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim Bir Sen’in Yenişehir Mahallesi’nde bulunan yeni şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına sendikaları üyeleri katılım gösterdi. Yaşanan sürecin sürüncemeye dönüştüğünü kaydeden Yaşlık, “Özellikle valilik veya kaymakamlıklar tarafından yapılan açığa alma işlemlerinde birbirinden çok farklı uygulamaların olması, farklı farklı kıstasların esas alınması, iller arasında bir uygulama birliğinin bulunmaması, süreç yönetiminde sıkıntılara sebep olmaktadır. Mağduriyet oluşturmama noktasında da gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmediği, yaşanan örneklere yansımaktadır. Bu belirsiz durum haksızlıklara, keyfi tutumlarla hukuksuz işlemlere ve sebepsiz mağduriyetlere yol açmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

 

İLÇELER ARASI UYGULAMA FARKLILIKLARI
“İlimizde bile ilçeler arası uygulama farklılıkları, FETÖ/PDY ile mücadele sürecine olan inancı örselemektedir” diyen Yaşlık, “Bir ilçemizde savcılık açığa alma işlemi uygulanan memurlara gözaltı ve adli kontrol şartı uygularken, diğer bir ilçemizde herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Hukuk evrenseldir ve herkese eşit uygulanmalıdır. Keyfi uygulamalara asla maruz bırakılamaz. Açığa alma ve tutuklama işlemlerini yapan kaymakam ve savcıların FETÖ den açığa alınmaları, Cumhurbaşkanımızın at izi it izine karıştı tespitinin ne kadar yerinde olduğunun ispatıdır” dedi.

 

MASUM İLE HAİN AYNI KATEGORİYE SOKULMAMALI
Bu tip darbe girişimlerinin bir daha yaşanmaması için her türlü önlemin alınması gerektiğini kaydeden Yaşlık, “Çok gizli ve çok yüzlü bu yapının deşifre edilmesi, FETÖ üyesi olan her kim varsa tespit edilmesi ne kadar büyük bir önemi haiz ise bunlarla aynı muameleye maruz kalmış masumların bir an önce görevlerine iade edilmesi de o kadar önemlidir. Masum bir kişinin hainlerle aynı kategoride değerlendirilmesi, bu şekilde geçen her bir gününün kişisel olarak ağır bir yük olduğu bilinmelidir. Bu durumun, toplumsal olarak da uzun vadede çeşitli sıkıntılara kaynaklık edebileceği öngörülmelidir” ifadelerini kullandı.

 

SAVSAKLANDIĞI ALGISI OLUŞMUŞTUR
Yaşlık basın açıklamasında konunun savsaklandığına dair algı oluştuğunu ifade ederek, “Bazı valilik ve kaymakamlıkların ayıklama yapmak yerine sağlam durmak adına hiç adım atmamaları sağlamlık değil, hantallık getirmektedir. Suçluları tespit edip cezalandırmayan, herkesi aynı havuzda depolayan bir anlayış, hizmet üretmek yerine yaşı kurunun yanına katık etmektir. Özellikle valilik veya kaymakamlıklar tarafından yapılan bu işlemlerde bir standardın olmayışı, kişisel kararların hâkim olduğu algısı birbirinden farklı uygulamalarla çok farklı sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Konuyla ilgili temas kurarak çözüm istediğimiz kamu yöneticilerin topu adeta taca atmaları, bizde konunun ehemmiyetinin anlaşılamadığı, adeta savsaklamaya çalışıldığı algısı oluşturmuştur” dedi.

 

MİLLETİN YÜREĞİNİ ACITMAKTADIR
Haksız uygulamaların milletin yüreğini acıttığını belirten Yaşlık, “Bazı valiliklerin ve kaymakamlıkların bu çoklu uygulama ortamının farklı fırsatlara kapı aralayabileceğini görmeleri, sağlam iş yapmak adına süreçte hantallık göstermeleri, yetkilerini kullanmak yerine, kişisel limanlarından gelişmeleri izlemeleri, hain ile masumu uzun süre aynı kamarada bekletmeleri sorumlulukları boyutuyla uygun değildir. Bu süreç bir kariyer yolculuğu olarak değil, bir temizlik operasyonu olarak ilerlemelidir. Ne yazık ki milletimizin gösterdiği dik duruştan sonra, kariyer planlamaları için adeta açığa alma yarışına giren bazı kamu görevlilerinin, ferasetten ve cesaretten uzak tavırları milletimizin yüreğini acıtmaktadır” diye konuştu.

 

ARTIK BU İŞİ NETİCELENDİRİNİZ
“Bakanlık, merkezde icra ettiği açığa alma işlemleri kadar valilik veya kaymakamlıklarca yapılan işlemleri de aynı hassasiyetle takip etmelidir” diyen Yaşlık,” “Valilik veya kaymakamlıklarca açığa alınanlardan masum olduğu anlaşılan personel hakkındaki göreve başlatılma işlemlerinin mülki idare amirlerince hızla yerine getirilmesi konusunda da gerekli tedbirler alınmalıdır. İlimizde açığa alınmış yüzlerce eğitim çalışanının durumunun bir an önce sürüncemeden çıkmasını ve arkadaşların süründürülmesinin son bulmasını istiyoruz. Buradan ilimizin valisine sesleniyoruz. Artık bu işi neticelendiriniz. Altınızdakilere talimat mı veririsiniz, yoksa kendiniz mi takip edersiniz bilemiyoruz. Fakat bilmenizi isteriz ki süreç, masumlar açısından tahammül edilemez noktaya gelmek üzeredir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Bizim Yaka