Bakan Arslan, yerli ve milli olan projeyle ilgili detayları paylaşarak şöyle söyledi, proje önümüzdeki yılın sonunda hayata geçecek, sistem ile bilgiler yurt dışına çıkmadan iletilecek ve böylece daha güvenli iletişim sağlanacak. Ayrıca milli e-posta kullanımı kamu kurum ve kuruluşlarında zorunlu hale getirilecek. İsteyen herkes bu sistemi kullanabilecek.

YERLİ VE MİLLİ E-POSTA 2018'DE

Bakan Arslan, 'Bilginin içeriden içeriye, dışarıya gidip dolaşmadan içeride gezdiği bir platform. Böylece bilgimiz dışarıya çıkmadan çok daha güvenilir çok daha emniyetli bir şekilde Türkiye içinde hedef kişiye erişmiş olacak. Yerli ve milli e-posta sisteminin 2018 sonuna kadar çalışmasını bitirip bütün kamu kurum ve kuruluşlarının bunu kullanması sağlamış olacağız.' açıklamalarında bulundu.

BAKAN'DAN İSTİHDAM MÜJDESİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamasının devamında ise, ''PTT'ye 2 bin 500, Devlet Demir Yolları'na 700 ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 640 kişi'' alınacağını söyleyerek istihdam müjdesi verdi.

Kapatılan internet sitelerine de değinen Arslan görüşmelerin sürdüğüne işaret ederek, 'Yasaklama zihniyetimiz yok sadece diyoruz ki yanlışı düzeltin ve devam edin.' dedi.