Üniversitelerde boşalan idari kadrolarından yine kurum içerisinden görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarıyla doldurulması gerekmektedir. Konuyla ilgili makamlara yazılarımızı yazarak talepte bulunduk.
       Üniversitelerde görev yapmakta olan İdari Personelin kariyer hakkının korunması amacıyla görevde yükselme sınavları açılması beklenmektedir.
   657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 3. maddesinin (C) bendi “Devlet kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerleme ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini liyakat sistemine dayandırmak ve bu sistemin eşit imkanlarla uygulanmasında Devlet memurlarını güvenliğe sahip kılmaktır.” ifadesiyle memurların liyakate göre yükselme hakkını garanti altına almakta olup, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Daire Genel Yönetmelik” ile bunun usul ve esasları belirtilmiştir.
 Üniversiteler görevde yükselme sınavlarını külfet olarak görmekte, sınava gerek duymaksızın hülle yoluyla atamalar yapmakta buda açık bir şekilde liyakat ilkesini ihlal etmektedir.
 Bilindiği üzere ülkemizin bulunduğu olağanüstü şartlar, (FETÖ/PDY yapılanması) liyakat ilkesinin gözardı edilmesi nedeniyle oluşmuş olup, bir daha bu ve benzeri yapılanmaların ortaya çıkmaması amacıyla görevde yükselme sınavlarının teşvik edilmesi, belirli aralıklarla yapılmasının sağlanması ve liyakat ilkesinin ihlal edilmesinin önüne geçilmesi gerekmektedir.

Kamudanhaberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net