15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası duyduğumuz bir program...

 

FETÖ/PDY terör örgütünün gizli iletişim ağı olduğu ve alt tabandan üste kadar birbirleri ile iletişim içerisinde oldukları söylenen bir program...

Kalleş saldırı sonrası MİT ve Emniyet tarafından tespit edilip milyonlarca kriptolu mesaj çözülüyor.

Yavaş yavaş FETÖ’den yargılanan sanıklar da çözülüyor.

FETÖ davalarını an be an takip ediyor, gelişmeleri sizlere aktarıyoruz.

Yüzlerce by lock kullanıcısı oldukları iddiasıyla tutuklu, tutuksuz sanıklar yargılandıkları mahkemede bu program ile ilgili savunma yapıyor.

İlk başlarda bu programı bilmediklerini, telefonlara yüklemediklerini, kullanmadıklarını söyleyen sanıkların yerini artık program ile ilgili bilgi veren sanıklar aldı.

Geçtiğimiz gün görülen iki ayrı by lock davasında sanıklardan ikisi dikkatimi çekti. Savunmalarında diğer sanıkların aksine bu program ile ilgili bilgi verdi.

Tutuksuz kadın sanık S.E. by lock kullanmadığını, telefonuna eşinin indirdiğini belirterek, “Doğumevi’nde ebeydim, açığa alındım. Öğretmen olan eşim by lock programını indirmiş. O da ihraç edildi. Eşim bir kaç defa mesajlaşmış, benim hiç haberim yok. Beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme salonu dışında bekleyen sanık S.E.’nin eşi B.E. de duruşmada tanık olarak dinlendi.

B.E. açık açık korkmadan şunları söyledi: “Ben öğretmendim. 2014’te Eğitim Bir Sen ile sıkıntı yaşayınca Aktif Eğitim Sen’e üye oldum. Kayınbabam çok hastaydı, kanserdi. Öğretmen arkadaşlar sürekli gelir, dua ederlerdi. Bana bir program olduğunu onu yükleyip orada dua edeceklerini söylediler. Öğretmen A.E., benim telefon olmayınca eşimin telefonuna yükledi. Sadece bir kaç kez geçmiş olsun mesajı attılar. Eşim telefonun ağırlaştığını söyleyince üç dört gün sonra programı kaldırdık. Eşimin hiçbir şeyden haberi yok.”

Diğer davada ise başka bir tutuklu sanık Z.Ç. bilgisayar mühendisi olduğunu belirterek, “Mesleğimle ilgili bir çok programı inceledim. Ben bu programı incelemişimdir, bu programı incelemek için indirdim, bir çok kişi bu programı bana sordu. By Lock’ta hesap açmak çok kolay, bilgi almak amaçlı indirdim” diye konuştu.

Evet, bu sanıklar tahliye oldu ve tutuksuz yargılanacaklar.

İnşallah bundan sonraki süreçte diğer sanıkların da örnek alıp, mahkemede saatlerce özgeçmişlerini okuyup, başarılarından(!) bahsedip büyük zaman israfı yapmak yerine, bildiklerini dosdoğru şekilde anlatırlar.

Çözülün, çözülün ki hem devletin işini kolaylaştırın hem de dışarıda gözyaşları ile sizleri bekleyen ailelerinizi sevindirin.

 

Yok illa ki mahkemede saatlerce özgeçmişinizi okuyup, başarılarla(!) dolu yıllarınızı anlatmaya devam ederseniz sonuç belli: 6 yıl 3 ay...

Şeref KAHRAMAN/Kayseri Deniz Postası