Meram eski Belediye Başkanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı oldu.

AK Parti'den 25. Dönem Konya milletvekili aday adayı da olan Refik Tuzcuoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.

Atama Kararnamesi bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

 REFİK TUZCUOĞLU KİMDİR?

1967 yılında Konya’da doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi’ni tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim hayatını sürdürdü. Üniversiteye başladığı yıl aktif olarak gazeteci-yazarlığa da başladı. Basın alalında yürüttüğü faaliyetlerin ardından aile şirketlerini yönetmek üzere Konya’ya döndü. Konya’da da ticaret, STK’larda eğitim ve kültür-sanat hizmetleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdürdü. Konya Sanayi Odası’nda danışmanlık yaptı. Genel yayın yönetmeni olarak Lonca Dergisi’ni yayın hayatına kazandırdı. ‘Erdemliler Hareketine’ Konya’dan destek veren kadroların içinde yer alarak AK Parti’nin Konya’da kuruluş sürecine katkılarda bulundu. 2004-2009 döneminde Meram Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde başkan danışmanı, genel koordinatörlük, KASKİ yönetim kurulu üyeliği gibi görevler üstlendi. Evli ve 3 çocuk babası olana Tuzcuoğlu, İngilizci ve Arapça bilmektedir.