AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Ek ders ödemeleri ve KBS'ye aktarma sürecinin olduğu şu günelerde Bakanlığı yazısı olmasına rağmen bir çok il ve ilçede farklı farklı uygulamalar geldiği görülmektedir.

Özellikle en büyük sorunun 20-23 Mart haftasında Toplu sözleşme gereği ödenmesi gereken Hafta İçi DYK kurs ücretlerinini bazı ile ve ilçelerde ödenmemesi ile ilgili okullara yazılar gönderildiği görülmektedir.

İşte kafa karışıklığına yer vermeyecek şekilde

Corona Virüs Tatili Ek Ders Ödeme tablosu 

20-23 mart ek dersleri nasıl olacak

Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü 13.03.2020 tarihli ve 5497866 sayılı “İdari İzin” konulu emirleriyle okul ve kurumlarımızda görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izinli sayıldıkları 16-20 Mart 2020 ve 23-27 Mart 2020 tarihleri arasında nasıl ve ne kadar ek ders ödeneceğine dair açıklama yapmıştır. Okullarımızdan hala çeşitli sorular gelmektedir. Bu nedenle biraz daha ayrıntı ile durumu açıklamaya çalışacağım:

1. 16-20 Mart 2020 tarihleri arası ara tatil olarak belirlendiğinden bu hafta içerisinde bütün öğretmenlerimize meslekle ilgili çalışma kapsamında 15 saat ek ders ödenecektir. Yöneticilere ise ara tatil olarak ön görülen bu haftada yönetici olarak almaları gereken Ders Niteliğinde Yönetim Görevi karşılığı olan ek ders ödemesi yapılacaktır.

2. 23-27 Mart 2020 tarihleri arasında uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim öğretim uygulamaları gerçekleşecektir. Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerimiz bu tarihler arasında üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır. Hafta içerisinde Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) ile Nöbet dışında varsa diğer bütün görevler (DYK, İYEP, Tamamlayıcı Eğitim, Öğrenci Sosyal Kişilik Hizmetleri, İşletmede Meslek Eğitimi, Planlama ve Bakım-Onarım, Açık Lise), yapılmış sayılacak görevler içerisinde değerlendirilecektir.

3. Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) ile Nöbet görevi yapılmış sayılacak görevler arasında olmadığından her iki hafta için de bu görevlerden dolayı ek ders ödenmesi mümkün değildir.

4. Hafta sonlarındaki ders görevleri iş günleri kapsamına girmediğinden bu tarihler arasındaki görevler için herhangi bir ek ders ödemesi yapılmayacaktır.

5. Bu sürelerde ikili eğitim yapılan okullarda yöneticilere ödenen 2 saatlik ilave ek ders ücreti ödenecektir.

6. Okul ve kurumlarımızda görev yapan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretine hak kazanabilmeleri için fiilen derslere girmeleri gerektiğinden fiilen derslere girilemeyen her iki hafta için de ücretli öğretmenlere ek ders ödemesi yapılmayacaktır.

İkili Eğitimden dolayı doğan idarecilere iki saat ek ders de ödenecek.

Açık Liseden dolayı idarecilere ilave 5 saat ek ders ödenecek

İdarecilere 2 saat DYK yönetim görevi ek dersi Ödenmez.

Müdür yardımcılarına hafta içi nöbet görevi ücreti ödenmez

İdari İznlerde Ek derslere ilişkin toplu sözleşme kararı Resmi Gazete metni İçin TIKLAYINIZ

MEB'den İdari İzin ve Ek Derslerin Nasıl Ödeneceği İle İlgili 26 MART (BUGÜN) Yeni Yazı YAYINLANDI YENİ YAZI VE DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

www.ajanskamu.net