Ajanskamu.net

Türkiye'de Yeni Sistem

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Yeni hükümet sistemi ve yeni kabine sonrasında açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinede görev alan isimleri değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk için yaptığı değerlendirmede “başarı” vurgusu yaptı.

YENİ KABİNE DEĞERLENDİRMESİ

Azerbaycan ve KKTC’ye resmi ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerden gelen sorulara da cevap veren Cumhurbaşkanı, yeni kabinede yer alan bakanlar için kısa kısa açıklamalarda bulundu ve değerlendirme yaptı. Üst düzey personel görevlendirmelerinde azaltmaya gidildiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlıkların güçlü olması ve işlevsel olması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

ZİYA SELÇUK’UN BAŞARISI ORTADA
Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk için övgü dolu sözler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçuk’un başarısını kanıtlamış birisi olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ziya Selçuk’un daha önceden MEB bünyesinde Talim Terbiye Kurulu Başkanı olarak da görev aldığını hatırlattı ve açıklamasında;

“Milli Eğitim Bakanlığı’na da Ziya Selçuk Bey’i getirdik. Benim ilk dönemimde MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanı idi. Onun da akademisyenlik hayatı var ayrıca okulları var. Okullarında başarı grafiği yüksek. Oradaki başarılarını devlet okullarımıza hakim kılmasını temenni ediyorum.”
ifadelerine yer verdi.

MAYA OKULLARI VE ZİYA SELÇUK
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Maya Okulları Kurucusu olarak biliniyor. Kendisi zaten sosyal medya hesaplarında profil bilgilerinde bu notu da paylaşıyor. Maya Okullarının resmi sayfasında kurumsal bilgilerde Kurucumuzdan Mesaj kısmında Ziya Selçuk’a ait bir metin yer almaktadır.

Maya Okulları Kurucusu Ziya Selçuk aynı zamanda Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve TED Üniversitesi Mütevelli heyeti başkan yardımcısıdır.