15 Temmuz’un üzerinden bir yıl geçti. Devlet ve hükümet, doludizgin FETÖ mücadelesi yürütüyor. 
 
Mücadelenin üst düzey kilit isimleri, bakanları, müsteşarları var. Ancak aralarında defosu büyük olanlar da var. Hem de öyle böyle değil!
 
***
 
Bu son bir yıllık süreçte, küresel mücadele de yürüten çok önemli bir bakanın iki kardeşi birden FETÖ’cü. Hem de tescilli. ByLock’tan. Halen etkin görevdeler. Vaziyete de hâkimler. Çünkü bakan abileri var! 
 
***
 
Ne ki bu hazin durum, alt kadrolarda duygusallık oluşturuyor. Adalet duygusunu zedeliyor. Evet, suçlar şahsidir. Eyvallah. Ancak defolular karar ve icra merciinde olmamalı.
 

GENERALLERİN GİZEMLİ YEMİNİ!
 

İlginç bir seneydi. HDP gerilimi yükseltmiş, uzun aradan sonra Kandil terörün fitilini ateşlemiş, “özerklik” ilanları alenileşmiş, FETÖ trolleri sosyal ağlar üzerinden algı operasyonlarını hızlandırmıştı. On üç yıllık tek başına iktidar, çoğunluğu kaybetmiş, bir yılda iki seçim yapılmıştı.
 
27 Aralık 2015 ile 9 ve 16 Ocak 2016’da Ankara’da art arda TSK içinden “bazı generaller” Öksüz birisi başkanlığında gizemli toplantılar yapıyordu.  1 dolarlar çıkartılıyor, masaya konuluyordu.  
 
***
 
16 Ocak’taki toplantı sonrası Adil Öksüz, etrafına topladığı askerlere yemin ettiriyordu. Öksüz, “Bilumum karar listesindeki esaslara riayette bulunacağıma, Fethullah Gülen Hocaefendimiz ve hizmet adına uhdeme aldığım vazifeleri veya kararla bana tahmil edilen mükellefiyetleri, “itirazsız” yerine getirmeye çalışacağıma, münferit hareket edip bu kararlara muhalif davrandığım an, ihtiyarımla bu kadrodan kendimi ıskat edeceğime, Vallah-Billâh kasemleriyle yemin ediyor ve bu yeminin “La Yen Kati” olmasına, ‘Cenab-ı Hakkı istişhadda’ bulunuyorum” diyor, askerlere tekrarlattırıyordu.
 
***
 
Bu ilginç bilgiler, gazeteci yazar arkadaşımız Aslan Değirmenci’nin 7. kitabı “Akıncı Üssü’nün Şifreleri-Darbenin Perde Arkası” isimli çalışmasında yer alıyor. Kitapta Adil Öksüz tarafından gerçekleştirilen darbe toplantıları deşifre ediliyor. Ancak öyle bir tarih var ki hayli ilginç... 27 Mayıs!
 
***
 
Kitaptaki bilgilere göre darbe heyeti; işgal edilecek, gerektiği takdirde vurulacak yerler ve Cumhurbaşkanı’na gerçekleştirilecek hain suikast planı üzerine 27 Mayıs’ta görüşme gerçekleştiriyorlar. 15 Haziran’dan sonra Öksüz, bir müddet sır oluyor. 
 
***
 
Gizli tanıklar, o toplantılardan birinde Adil Öksüz’ün; “Arkadaşlar, 15 Temmuz akşamında yapılacak ilk işlerden biri, görevlendirme verilecek kuvvetlerle cezaevlerinde tutuklu bulunan cemaat mensubu kişileri vakit kaybetmeksizin cezaevlerinden çıkarmak olacaktır” şeklinde konuştuğu deşifre ediliyor. 
 
“Akıncı Üssü’nde o gece neler yaşandı? Katliama katılan uçakları kim, nasıl yönlendirdi?” gibi sorular, bu çalışmada saat saat cevabını buluyor. Dahası, FETÖ’cü askerlerin ABD, NATO ve Neo-Con bağlantılarına mercek tutuyor, gizli iletişim ağlarını deşifre ediyor.
 

GÖZLER YENİ PARTİDE
 

CHP, yürüyüşünü Maltepe’de noktaladı. Şimdi gözler ise MHP”li muhaliflerin bundan sonraki yolculuklarına çevrildi.  Bir ara Demokrat Parti ya da Merkez Parti’ye geçeçeklerikonuşulmuştu. Şimdi ise muhaliflerin önümüzdeki günlerde ismi üzerinde mutabakata vardıkları yeni bir partiyle yollarına devam edecekleri konuşuluyor.
 
***
 
Bu süreçte Sinan Ogan dışındaki bütün muhaliflerin Meral Akşener başkanlığında yollarına devam edeceği de gelen kulisler arasında.
 
Küskünler sadece çok sayıda kişi katılacak iddiasındalar! 2019, kimse için garanti değil ya. Bu nedenle içeri ve dışarıda iştahlar kabarmış durumda!
 
ODA SEÇİMLERİ İÇİN PARAVAN ŞİRKETLER DÖNEMİ!
 
ATO’da Kasım ayında seçim var. Osman Gökçek ve Gürsel Baran cephesi, “FETÖ şüphesiyle görevden alınan biririn, işe iadesi üzerinden” bir birine girmiş durumda! 
 
Tartışmaya, Gaziantep Milletvekili ve Beyaz TV Yorumcusu Şamil Tayyar, “Eski referansı FETÖ imamı, yeni referansı ATO Başkanı. Maşallah!” tweet’iyle müdahil!
 
ATO yönetimine yakın kaynakların Oda TV’deki yanıtları ise çok daha sert! “Bir gece ansızın istifa eden Salih Bezci ve yönetimi, FETÖ medya imamı Abdullah Abdülkadiroğlu’nun komitesinden seçilen Osman Gökçek’e başkanlık yolunu açmıştı.” 
 
ATO yönetimine göre, “Büyükşehir Belediyesi’ne milyarlarca liralık iş yapan firmaların çalışanlarına belediye baskısı ile kurdurulan şirketler ile Kasım ayında yapılması beklenen seçimlerin manipüle edileceği” ciddi endişesi olarak dile getiriliyor.
Ahmet YAVUZ  / Milli Gazete