iyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile yeni oluşumların önünü açacağını ve bir çok alanda değişikliğe gideceğinin sinyalini daha önce vermişti.

Bu alanda da gerek yeni Başkan Yardımcılarının atanacağı ve Genel Müdürlerin değişeceği ve yine yeni daire başkanlarının atanacağı daha önceden kararlaştırılmıştı

Edindiğimiz bilgilere göre, gerek Başkan Yardımcılığı gerekse Genel Müdürlükler için sürpriz isimlerin yer alıyor olması kuvvetle muhtemel dahilindeydi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılıklarına ve Genel Müdürlüklerine vekaleten atamalar yapıldı.

Diyanet'ten Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, vekaleten atamaları gerçekleşti. Her ne kadar  atamalar “vekaleten” olsa da işin aslı hiç de öyle gözükmüyor. Bu atamaların bir kaç güne kadar “asaleten ” olması bekleniyor.

Münhal bulunun ve vekaleten yürütülen kadrolara, vekaleten yapılan atamalar

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı vekaleten atandı. Tıraşçı aynı zamanda personel açısından Diyanet'in beyni pozisyonunda.  

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Yrd. Doç. Dr. Selim Argun vekaleten atandı. Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Argun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından özellikle Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği iddia edildi.

Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz'ün Yalova Üniversitesine geçmesinden sonra yerine Hasan Ali Yıldız 'vekaleten' atandı. Kamuoyu tarafından tam not alan bu atama teşkilat içerisinde detakdirle karşılandı.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı'nın  Başkan Yardımcılığına vekaleten atanasından son yerine Sınavlar Daire Başkanı Dr. Burhan Erkuş, 'vekalet' edecek.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlük görevini İsmail Palakoğlu, vekaleten yürütüyordu. Yerine ise Malzeme Yönetimi ve Satınalma Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu 'vekalet' edecek. 

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlük görevine ise Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı​ Kadir Dinç 'vekalet' edecek.

Müslüman Ülkeler ve Topluluklar Daire Başkanı Erdal Atalay ise Dış İlişkiler Genel Müdürlük görevini “vekaleten” yürütecek.

Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık'ın vekaleten yürüttüğü Strateji Geliştirme Başkanlığı'na ise İç Kontrol Daire Başkanı Mahmut Türk 'vekalet' edecek.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, Hac ve Umre Genel Müdürlüğüne de yeni atamaların yapılması bekleniyor.Atamaların bir kaç güne kadar Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.