Eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirmek, çözüm önerilerinde bulunmak, eğitimin geleceğine dair perspektif çizmek amacıyla yola çıkan EBS TV, Toplu Sözleşme görüşmelerinin başlamasından hemen önce Genel Başkan Ali Yalçın’ın konuk olduğu ‘Toplu Sözleşme Özel’ canlı yayını ile ilk yayını gerçekleştirmiş oldu. Programda 4. Dönem Toplu Sözleşme ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yalçın, Memur-Sen’in tekliflerini ve tekliflerin belirlenmesinde izlenilen stratejiyi izleyicilerle paylaştı. Kamu çalışanları adına olumlu bir sonuçla masadan ayrılmak için mücadele verdiklerini ifade eden Yalçın, EBS TV’ye de yayın hayatında başarılar diledi.

Toplu Sözleşme Görüşmelerinin başladığı 1 Ağustos’ta ise Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi’nin konuk olduğu EBS TV’de, eğitim çalışanlarına ilişkin teklifler paylaşıldı. Ardından Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla’nın katıldığı canlı yayında ise eğitim hizmet kolunda sunulan tekliflerin ele alındığı komisyon toplantısı değerlendirilerek, izleyicilere son gelişmeler aktarıldı.

Sosyal medya üzerinden gelen soruların da cevaplandırıldığı programlarda ‘Toplu Sözleşme Özel’ programlarıyla bundan sonra da yaşanan süreçler canlı yayınlar aracılığıyla ekranlara taşınacak ve toplu sözleşmenin sıcak gündemi yetkili ağızlardan kamu çalışanlarına aktarılacak.