Eğitim Bir Sen Muğala Şube Başkanı Önder UÇAK hakkında basına yansıyan Fetö İddialarına Cevap verdi. 

Önder UÇAK sitemize yolladığı yazılı basın açıklamasında Hakkında FETÖ'yü koruyup kolladığı ile ilgili iddilara cevap verdi.

İşte Önder UÇAK'ın o yazılı açıklaması;

15 Temmuz gecesi ortada olmadığımızı söyleyenin tamamen şirazesi kaymış ve iftira sınırı zirve yapmıştır.
O gece, 15 Temmuz ihanet gecesi Cumhurbaşkanımız Marmaris’teydi. Tüm teşkilatımız 81 ilde meydanlardaydı. Biz de burada önce Marmaris’te Cumhurbaşkanımızın yanında olmak ve kendimizi siper etmek için toplanmıştık. 27 gün süren ‘milli irade nöbeti’ndeki kararlılığımız, o süreçteki duruşumuz ve o hainlerle ilgili söylemlerimiz de ortadadır.
Bu teşkilatın mensubu olmaktan, Eğitim-Bir-Sen’li olmaktan gurur duyuyorum.

1-WhatsApp skandalının ardından açığa alınan ve çocuklarını FETÖ’nün okulunda ücretsiz okuttuğu iddia edilen Seydikemer İlçe Milli Eğitim eski Şube Müdürü Esma Yanar Çelik’in göreve dönmesi için kulis çalışması yaptınız mı, yaptıysanız bunu hangi adalet ve hukuk anlayışına oturtuyorsunuz?
Eğitim-Bir-Sen olarak, defalarca dile getirdiğimiz gibi, açığa alınanlarla ilgili işlemlerin daha fazla uzatılmadan başlaması, sonuçlandırılarak, masumların iade edilmesi gerektiğini Valiliğe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdik. Bu görüşmelerde bizim kimlerin iade edileceği ya da edilmeyeceği yönünde bir fikir beyan etmemiz söz konusu değildir, olamaz. Açığa alma işlemini gerçekleştiren makam, elindeki bilgi ve belgelere göre kişiler hakkında karar verecektir. Tek istediğimiz, dile getirdiğimiz ve birçok defa ısrarla işaret ettiğimiz husus, toplumun adalet duygusunu zedeleyecek uygulamalardan kaçınılması ve adaletin ivedilikle sağlanması, masumların mağdur edilmemesidir.

2-Bodrum’da, valilik tarafından hakkında belgeleriyle birlikte yayınlanmış haberler sonrası usulsüzlük soruşturması açılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in korunması için sendika temsilcinize ve öğretmenlere baskı uyguladınız mı?
Valilik tarafından açığa alınan Bodrum Milli Eğitim Müdürü’nü İlçe Temsilcimizin ya da öğretmenlerin nasıl koruyacağını anlamış değilim. Böyle bir niyetimiz olsaydı ya da yapılan işlemle ilgili sendikal tepki gösterilmesi gerektiğini düşünseydik, karar verseydik basın açıklaması yaparak tepkimizi gösterirdik.

3- Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için adı geçen, ilçede herkes tarafından sevilen, herkesin ismi üzerinde neredeyse mutabık olduğu ve yaptığı başarılı çalışmalarla tarih alanında bizzat bakanlık tarafından plaket takdim edilen Tarih Öğretmeni Demirhan Yılmaz’ın atamasını engellemeye çalıştınız mı?
4- Demirhan Yılmaz’ı bizzat arayıp kendisini etik davranmamakla suçladığınız, İlçe Milli Eğitim Müdürü varken göreve talip olmak etik midir diye sorduğunuz doğru mudur? Öyleyse soruyoruz size, Fethiye Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan görevdeyken kendisinin yerine başka bir aday belirlemeye çalışmanızı nasıl açıklayacaksınız?
Demirhan Yılmaz bizim üyemizdir ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görülmesi bizleri de gururlandırmıştır. Telefon görüşmemizle ilgili aklına takılan soruları bu şekilde sormayı tercih etmesi ise bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Seydikemer Milli Eğitim Müdürü Ferah San kurucu İlçe Müdürü olarak başladığı bu görevi yaklaşık üç yıldır başarıyla yürütmektedir. Çalışmalarıyla eğitim çalışanlarının ve vatandaşların teveccühünü kazanmış bir arkadaşımız. Buna rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı bu ilçemize başka bir atama yapacaksa, biz bu duruma ortak olmayız. Demirhan Bey’e söylediğim doğrudur, bir arkadaşımız görevi başındayken onun yerine talip olmak etik değildir.
Fethiye Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan görevdeyken yerine başka bir aday belirleme çalışmaları yapılması da etik değildir. Fethiye ya da başka bir İlçe Müdürlüğü için böyle bir çalışma yapmış da değilim. Kaldı ki, daha önce yapılmış bir yanlış, diğerini meşru kılmaz.

5-Başkalarını sahte FETÖ kahramanlığı ile itham ederken, size göre gerçek FETÖ kahramanlığı, 15 Temmuz gecesi ortadan kaybolup sonrasında da sorumluluk alanındaki FETÖ’cüleri korumak, kollamak, onlarla her türlü işi tutmak ve referans olmak mıdır?
15 Temmuz gecesi ortada olmadığımı söyleyenin tamamen şirazesi kaymış ve iftira sınırı zirve yapmıştır. İlk etapta 5-6 araçla Marmaris’e hareket ettik. Aynı zamanda teşkilatımızı da yönlendirdik. Oradan tekrar Vilayet Meydanı’na aynı arkadaşlarla geldik. Ertesi gün Muğla Sivil Toplum Platformu olarak sendikamızda toplandık ve yapacağımız çalışmaları değerlendirerek, yapılan ihanet girişimini basın açıklaması ile lanetledik. Dahası, o gün ve o günden sonra hep alandaydık.
FETÖ’cüleri hiçbir zaman korumadık, kollamadık ancak FETÖ’cüleri korumak, hedef şaşırtmak ve kişisel hesap görmek isteyenlerin iftiralarına da sürekli maruz kaldık.

Önder Uçak
Eğitim Bir Sen Muğla Şube Başkanı