AJANSKAMU.NET-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Kartal Anadolu İmam HAtip Lisesi İle ilgili Cüneyt ÖZEMİR'in sorduğu tuzak bir soruya Bakan Selçuk'un verdiği cevap üzerinden Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'a  'Dedikodu yapıyor' yakıştırması yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Söyleinin bir bölümünde Bakan Selçuk'a İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili tuzak bir soru soruldu. 

Bakan Ziya Selçuk, Cüneyt Özdemir tarafından tarafından kendisine sorulan İmam Hatip Okullarının sayısı ve sonrasında Devlet kadrolarında kritik görevlerde yer alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunları sorusuna 'Bu başka bir konu, eğitimle ilgili bir konu değil bu...' şeklinde gayet yerinde bir cevap verdi. 

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN TEPKİ!

Yaşanan bu diyalog sonrasında sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Memur-Sen İstanbul İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı sert ifadelerle Milli Eğitim Bakanına yüklendi:

***KARTAL AİHL***

Başarının gururunu yaşayamıyor, adeta bedelini ödüyor.

Başarılı bir okula sahip çıkılır, kahve içerken dedikodusu yapılmaz.

Bir okulun başarısından, “tarihsel başarı” diye söz edilerek bugünkü başarısı görmezden gelinmez.

Üzerine titrenilen, geçmişte bedeli ödenmiş bir okul türünün, bugün az tercih ediliyor olması, üzüntüyle karşılanacak bir durumdur.

Kamuoyu ve konuya duyarlı kurumlar, yaklaşık iki yıldır, meslek liseleri ve imam hatipleri güçlendirecek yeni lise modelini bekliyor.

Kartal AİHL mezunları, neden mezun oldukları üniversite ve bölümlerle değil de sürekli mezun oldukları lise ile anılıyor?

Bir okul için gurur kaynağı, mezunlarının başarıları ve ülkemize yaptıkları hizmetleri değil midir?

Kartal AİHL. mezuniyet töreninde Sayın Cumhurbaşkanımızın; “28 Şubat bu okulun başarısı yüzünden yapıldı.” dediği okuldur.

Cüneyt ÖZDEMİR, bir yıldır bu okulla ilgili kasıtlı yayınlar yapan ve hakettiği cevabı bir türlü almamış bir gazetecidir.

Şimdi lütfen şu iki videoyu sonuna kadar izleyin.

BİR TEPKİ DE RAMAZAN ÇAKIRCI'DAN

Açıklamalara bir tepki de Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı'dan geldi. 

Çakırcı yapmış olduğu açıklamada: 'İmam Hatip Liselerinin her şeye rağmen başarısı M.E. Bakanı tarafından takdir edilmemesi,aksine başarısını basitleştirme çabası  başarılarından bir şey eksiltmez.
En iyi değerlendirmeyi de takdiri de bakan değil, gören halkımız yapar. *Bir Soru: İHL’ler nereye bağlı?' dedi ve Şube Başkanının yukarıda yer alan açıklamalarını paylaştı. 

Programın ve Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'un açıklamalarının tamamı: