MEB'in Resmi Gazete'de yayımlanan  Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğindeki mescit maddei Eğitim İş sendikasını fena rahatsız etti. 

Her defasında din dersleri, mescit, din alerjisini açıkça ortaya koymaktan çekinmeyen Eğitim İş Sendikası MEB'İn yeni yayaınladığı yönetmelikteki okulalrda bayan erkek ayrı ayrı mescit bulunması gerekliliğinden fena halde rahatsız oldu. 

Eğitim İş insanların ibadet etmek isteyen insanalrın ibadet özgürlüğüne nedense her defasında düşmanlık yapmaktan vazgeçmiyor. 

Aydınlık gazetesinde yer alna habere göre ;

MEB Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre MEB'e bağlı bütün kurumlarda yeteri kadar müdür yardımcısı odası, idari oda, mutfak, yemekhane, kantin, kafeterya, ısı merkezi, su deposu, sistem odası, ilgili mevzuatına göre sığınak, depo, araç-gereç odası, arşiv odası, kurumun türüne göre yeterli sayıda tuvalet ve lavabo bulunması gibi zorunlulukların yanında abdesthane ve doğal aydınlatmalı uygun mekânda kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit bulunması zorunluluğu da getirildi.
 
Eğitim-lş tarafından yönetmeliğe ilişkin yapılan değerlendirmede, 'MEB yöneticileri olması gereken değişikliklerin arasına şeriat ülkelerindeki kriterleri aratmayan maddeler sıkıştırmıştır' denildi. Yönetmeliğin yasalara ve pedagojiye aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, 'Bu hamle, hem yavrularımızın hem de eğitimcilerin fişlenmesine; mescide gidenler ve gitmeyenler olarak muamele görmesine yol açacaktır. Müfredatta bilimi ve dünya tarihini yok denecek kadar azaltan ve yerine dini dersler ile yakın tarih adı altında parti propagandası koyan MEB, bu hamleyle de sahibinin sesi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır' ifadeleri kullanıldı. 
 
AYDINLIK
kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net