Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, eğitimcilerin gelir vergisi yükünün azaltılması, ek dersten vergi alınmaması gerektiğini ifade ederek, “Sözleşmeli personel uygulaması eğitimde de kamuda da sona erdirilmeli, mahrumiyet bölgelerinde ilave mali ve sosyal haklar getirilmelidir” dedi.

Mithat Sevin, Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube’nin, ilçe yönetimleri ve kadınlar komisyonu üyelerinin katılımıyla düzenlediği teşkilat eğitimi ve genişletilmiş divan toplantısına katıldı.

Eğitimi de teşkilat eğitimini de önemsiyoruz

Sendikal çalışmaların yanı sıra Motif Kart, misafirhane ve eğitim merkezi hakkında bilgi veren, katılımcıların sorularını cevaplayan Sevin, iyi eğitim, eğitimli sendikalı ve adil bir dünya için çalıştıklarını, mücadele verdiklerini kaydederek, “Eğitime de teşkilat eğitimine de önem veren bir sendikayız. Daha nitelikli bir sendikacılığın yapılması, sendikal bilincin artması için eğitim programlarımız tüm hızıyla devam edecek” şeklinde konuştu.

Çocuğunu özleyen öğretmen, annesinden babasından uzak öğretmen çocuğu dramına son verilmelidir

Eğitim çalışanlarının sorunlarına da değinen Sevin, şöyle devam etti: “Eğitimcilerin gelir vergisi yükünün azaltılmasını, ek dersten vergi alınmamasını, özel hizmet tazminatlarının yükseltilmesini, mahrumiyet bölgelerinde ilave mali ve sosyal hakların getirilmesini istiyoruz. Sözleşmeli personel uygulaması eğitimde de kamuda da sona erdirilmelidir. Çocuğunu özleyen öğretmen, annesinden babasından uzak öğretmen çocuğu dramına artık son verilmelidir.”

Hafta sonu öğretimi için verilen ek ders ücretinin hafta içi eğitim veren öğretmenlere de verilmesi çağrısında bulunan Sevin, “Üniversitedeki idari personelin görevleri de maaşları da motivasyonları da yükseltilmelidir. Akademik personel, fikren özgür, madden rahat, idari açıdan katılımcı olmalı, olabilmelidir. Türkiye, kılık ve kıyafet dayatma ayıbından kurtarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlik mesleğinin statüsünü güçlendirecek adımlar bir an önce atılmalıdır

Öğretmenlik ve eğitim kurumu yöneticiliğinin, birbirini tamamlayacak şekilde tasarlanması, meslek kanununun bu anlayışla kanunlaşarak bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Sevin, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu öğretmene destek kanunu olarak görmek, okul yöneticilerimizin hakkını, hukukunu koruyan bir düzenlemenin hayata geçirilmesini, mevcut yöneticilerin birileri tarafından hedef gösterilmesine izin verilmemesini istiyoruz. Eğitimciyi hor gören, toplumdaki saygın yerini yok etmeye yeltenen anlayış terk edilmeli, öğretmenlik mesleğinin statüsü ve itibarı güçlendirilmelidir. Bu konuda atılması gereken adımlar ivedilikle atılmalıdır” diye konuştu.

Ek gösterge çalışması daha fazla sürüncemede bırakılmamalıdır

3600 ek gösterge vaadinin artık yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Mithat Sevin, şöyle konuştu: “Eğitim çalışanları; hizmetliden memura, mühendisten avukata, şeften şube müdürüne bir bütündür. Haklarda eşitlik, sorumlulukta paydaşlık ilişkisi kurmak zorundayız. 3600 ek gösterge çalışması bir an önce tamamlanmalı ve 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla maaşlara yansıtılmalıdır.”

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık ise rehavete kapılmadan, ilk günkü heyecanla, azimle çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından, Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin ve Dr. Mustafa Bostancı birer sunum yaptılar.