Bu dönem maaşlarımıza gerçek enflasyona yakın enflasyon farkı verildi diye seviniyorduk. Ancak doğalgaz ve elektriğe yapılacak zamları duyunca başımıza nasıl bir felaketin geleceğini anladık. Doğalgaz ve elektrik zamları, üretimin maliyetine girdiği için, önümüzdeki günlerde tüm ürünlere zamlar yağacak.

Yıllık enflasyon %15,85 olarak hesaplandı. Türkiye Kamu-Sen AR-GE’ since yapılan araştırmaya göre Temmuz 2017- Temmuz 2018 arasında enflasyon farkı da dâhil olmak üzere emekli maaşları toplam %14,83 arttığı hesaplanmış olup, maaşlarımızın aylık net  %1,02 eridiği görülmektedir. Temmuz 2018 ayında verilen %3,5 oranındaki maaş zammı şimdiden %1,02 eridiği için zam %2,48 kaldı.

Merkez Bankası bile yılsonu enflasyonunu %13,4 ‘e yükseltmiş durumda. Merkez Bankası enflasyon tahminini 5 puan yükseltti. Memur ve emeklilere enflasyon tahminine göre zam veriliyorsa, tahmin revize edildiğinde zamlar da revize edilmelidir. Zaten yıllardır büyümeden pay alamayan, maaşları sürekli eriyen emeklilerin dayanacak gücü kalmamıştır. Yaklaşan kış mevsiminde enflasyon daha da yükselecektir. Maaşların ekonomik gerçeklere uygun bir biçimde yeniden ele alınması gerekmektedir.

Emekli maaşlarına takviye yapılarak güncellenmesi önümüzdeki felakete bir nebze merhem olacaktır. Bu takviye ile emekliler biraz daha ferah bir şekilde yılsonuna ulaşabileceklerdir.07.08.2018