Emniyet Genel Müdürlüğünde son 15 gün içinde Aksaray’da  Bekir ACAR kardeşimiz, Malatya’da Hikmet UÇAR kardeşimiz ve en son  Düzce’de Halim YÜKSEL kardeşimiz intihar ederek hayatlarına acı bir şekilde son vermiştir.

Öncelikle vefat eden meslektaşlarım ve çalışma arkadaşlarıma  Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim

Emniyet Genel Müdürlüğünde çalışan biz Sivil Memurlar olarak özlük ve mali haklar bakımından hep göz ardı edildik, yok sayıldık. Bununla birlikte birçoğumuz psikolojik baskılar gördük, mobinglere maruz kaldık.

Özellikle Yardımcı Hizmetler Sınıfında görevli Teknisyen Yardımcısı arkadaşlarımız için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görev tanımları yapılmadı. Devlet Personel Başkanlığının vermiş olduğu görev tanımı yok sayıldı. Birçoğu üniversite mezunu ve branşlı sivil memur arkadaşımız, görevleri dışında çay ocaklarında, bulaşıkhanelerde, temizlik işlerinde, bariyer taşıma işlerinde çalıştırılmaktadır.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı için her yıl yükselme imkanı sağlanırken biz sivil memurlar için 14 yıldır Görevde Yükselme Sınavı yapılmayarak kariyer yapma imkanı elimizden alınmaktadır.

Hakkını yasal yollarla arayan biz sivil memurlar; Sürgünlere, mobinglere ve psikolojik baskılara maruz kalmaktayız. Bu durum ağır şartlarda çalışan sivil memurlar üzerinde olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Ailevi, özel ve maddi sıkıntılarla birlikte işyerinde yaşanan sıkıntılar birleşince intiharlara sebebiyet verebilmektedir.

Sivil Memurlar görevleri dışında işlerde çalıştırılmamalı, kariyer imkanı sağlanmalı, mobing ve psikolojik baskıya maruz kalmamalı, sürgünlere gönderilmemelidir.

Emniyet Genel Müdürlüğü son günlerde artış gösteren intiharlarla ilgi müfettiş görevlendirmek suretiyle bu konuyu araştırmalıdır.

Emniyet Sivil Memurları Sendikası (Esim-Sen) olarak haklı davamızdan geri durmayacağız bugün olduğu gibi bundan sonrada sivil memurların sesi ve sözü olmaya devam edeceğiz. Sivil Memurlar sahipsiz değildir.

 

Ahmet SAĞLAM

 Esim-Sen Genel Başkan