“Kamu personelinin bakmakla yükümlü olduğu engelli bireylerin masraflarından katkı payı alınması uygulamasına son verilerek tüm masrafların SGK tarafından karşılanması yönündeki talebimize Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’ndan cevap geldi.

İlgili yazımızda, “Sosyal devlet anlayışı gereği ve anayasanın eşitlik ilkesi gereği tüm memurların bakmakla yükümlü oldukları zihinsel ya da fiziksel engelliler için gelir durumlarına bakılmaksızın engelli bakım hizmetine destek verilmesi ve ilaç tedavisi dışında uygulanan terapi ve tedavi yöntemlerinde vatandaşlardan katkı payı alınmamasını” talep etmiştik.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelen cevapta, konuya ilişkin talebimizin incelendiği ve talebimizin ilgili birimlere iletildiği belirtildi.

KONCUK: BAKIMA MUHTAÇ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN TERAPİ VE TEDAVİLERİNDEN KATILIM PAYI ALINMAMALIDIR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk değerlendirmesinde; “Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderdiğimiz kamu personelinin bakmakla yükümlü oldukları fiziksel ya da zihinsel engelli bireylerin masrafları hakkındaki yazımıza Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından cevap verilmiş, konunun detayları ile incelendiği ve talebimizin ilgili birimlere iletildiği tarafımıza ifade edilmiştir.

Her iki Bakanlığa da gönderdiğimiz yazıda da ifade ettiğimiz gibi, sosyal devlet anlayışı ve anayasanın eşitlik ilkesi uyarınca memurlarımızın bakmakla yükümlü oldukları zihinsel, fiziksel engelliler için terapi ve tedavilerden katkı payı alınmaması gerekmektedir.

İlgili birimlerin incelemesinin ardından yapılacak olan mevzuat düzenlemesiyle sorunun ortadan kaldırılacağını umut ediyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak, Ağustos ayında ki Toplu Sözleşme masasında bu meseleyi gündeme getirip, sorunun çözülmesi için gayret sarf edeceğiz. Bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tedavinin Devlet tarafından sağlanması, sosyal devlet anlayışının bir gereği olmanın da ötesinde insani bir zorunluluktur.” dedi.

İŞTE O İLGİLİ YAZI

SGK'DAN KAMU-SEN'E İLETİLEN CEVAP