Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Memur-Sen İzmir’de teşkilat ziyareti kapsamında Genç Memur-Sen ve Kadınlar Komisyonu’nun divan toplantılarına katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantılarda konuşan Esen, Kadınlar Komisyonu ve Genç Memur-Sen’in, erdemliler hareketi olarak yola çıkan Memur-Sen’in misyonunu üstlenen önemli oluşumlar olduğunu söyledi. Esen, “Memur-Sen Erdemliler hareketi olarak yola çıktı. Emeğin hakkı için erdemli bir yolu benimsedi. Bütün örgütlenmemizin temelinde de erdemlilik var. Eğer dünyaya yeni bir şey önerecek, özellikle emek açısından bu ilkemizi hep önde tutmalıyız” diye konuştu.

Dünyadaki sömürü düzenine de dikkat çeken Esen, çözümün sorumluluk alma bilinci ve adaleti öncelemekten geçtiğini belirtti. “Derdimiz geçen yüz yıl kaybedileni bulup çıkararak tarihin kırılma anında insanlığa umut olmak” diyen Esen, “Bu toprakların mayasında bu ilke gizli çünkü. Küresel emperyalizmin ataşe verdiği her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu köhne düzen en çok bizim coğrafyamızı ateşe verdi. Filistin, Suriye, Irak, Afganistan, Yemen cayır cayır yanıyor. Biraz ötede Arakan, zulüm altında inim inim inliyor. Dert sıra sıra, dört biryanda zulüm hüküm sürüyor. Küresel emperyalizm bütün insanlığı zulüm cenderesinin içine çekiyor. Dokuza bir, bire dokuz sistem bu… egemenlerin iktidarlarını sürdürmeleri için bütün insanlık köle yapılmak isteniyor” şeklinde konuştu. Memur-Sen’in yalnızca bir emek örgütü olmadığını dünyadaki bu sömürü düzenin değişmesi için sorumluluk alan bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayan Esen, bu misyon çerçevesinde Genç Memur-Sen ve Kadınlar Komisyonuna da büyük iş düştüğünü belirtti. Bina: Memleket SevdalısıGençlerle Geleceğe Hazırız

Programda Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina' da bir konuşma yaptı. Bina, İzmir'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek 'Memur Sen olarak İzmir’de de yetkiyi aldığımız günden beri artık önceliğimiz geleceğimiz oldu. Bayrağı teslim edeceğimiz gençlerimizi yetiştirmek ülküsüyle Genç Memur Sen’imizi bütün ilçelerimizde ve 11 hizmet kolumuzda teşkilatlandırmamızı tamamladık. Gençlik Teşkilatı olan sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışma platformu oluşturduk ve hızla eğitim ve projeler üzerine yoğunlaştık, yolumuza devam ediyoruz. İnşallah ümmet bilinci içinde, memleket sevdalısı gençlerle geleceğe hazırız' şeklinde konuştu.Genç Memur-Sen divan toplantısında açılış konuşmasını yapan Genç Memur Sen İzmir İl Başkanı Z. Kaan Ulusoy ise Genç Memur-Sen'in faaliyetleri ve önümüzdeki süreçte yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Kadın komisyonu İzmir İl Başkanı Arzu Uzman da kadın Komisyonunun faaliyetleri hakkında bilgi vererek yıllık planları hakkında bigi verdi.