17-25 Aralık öncesinde birçok ders kitabında yer alan “Dinler Arası Diyalog” kavramı 15 Temmuz sonrasında da 6. sınıf sosyal bilgiler ders kitaplarında yer aldı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yeni müfredat çalışması yapan Millî Eğitim Bakanlığı, FETÖ’nün izlerini eğitimden bir türlü silemedi.

 

ÇOCUK BAYRAMINDA BİLE ‘MEDENİYETLER İTTİFAKI’ KONUŞULDU
Hükümetin eğitim alanında FETÖ ile mücadelesinin yetersiz kalışının en büyük delillerinden birisinin de geçtiğimiz 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda temsili dışişleri bakanı olarak Bakanlar Kurulu’nda konuşma yapan minik yavrumuzun, Medeniyetler İttifakı mesajları içeren konuşması ise büyük şoka neden olmuştu. Daha sonra konuşma metnini hazırlayan öğretmenine soruşturma açılmıştı. Öğretmen, konuşma metnini Dışişleri Bakanlığı’nın “Medeniyetler İttifakı Girişimi” adlı sayfasından aldığını ifade etmesi üzerine 15 Temmuz sonrasında devlet kademelerinden FETÖ izlerinin hâlâ silinemediğinin en büyük göstergesi olarak karşımıza çıktı.

VATİKAN PROJESİ, MEDENİYETLER İTTİFAKI
1962-1965 yılında yapılan 2. Vatikan Konsülü’nde alınan kararla ortaya çıkan “Dinler Arası Diyalog” kavramı ile birlikte Vatikan, “1. bin yılda Avrupa’yı; 2. bin yılda Afrika’yı Hıristiyanlaştırdık. 3. bin yıldaysa bütün Asya’yı Hıristiyanlaştıracağız” ifadesi ile birlikte misyonerlik çalışmalarını başlattı. Dinlerarası diyaloğun Türkiye ayağı ise FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’e verildi. FETÖ, dinlerarası diyalog bağlamında Müslümanlığı yeniden şekillendirme projesi kapsamında birçok faaliyete imza attı. Bunlardan birisi ise 25 Eylül 2005 tarihinde 1.si gerçekleştirilen Medeniyetler İttifakı organizasyonu oldu. 15 Temmuz sonrasında hâlâ ders kitaplarında yer alabilen Medeniyetler İttifakı, genç beyinleri zehirlemeye devam ediyor.

Milli Gazete