Ajanskamu.net--

T.C Geçici görevlendirmeyle çalışan öğretmenlerin seminer çalışması. Geçici görevlendirme ile başka okullarda çalışan öğretmenlerin sene sonunda görevden ayrılmaları, ilişik kesmeleri ve mesleki çalışmalarını yapmaları ile ilgili karışıklık olduğu görülmektedir.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 06/05/2018 tarihli ve 10978765 sayılı yazısı tüm eğitim kurumlarına gönderildi. Gönderilen resmi yazıya göre geçici olarak başka okullarda, kurumlarda çalışan öğretmenlerin görevlendirme süreleri ders kesim tarihi ile birlikte sona erecek.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME SONA ERMESİ

Çeşitli nedenlere bağlı olarak başka bir ilçede/ eğitim kurumunda (İlçe içerisindeki görevlendirilmeler dahil) tamamen ya da ders tamamlama ile görevlendirilen öğretmenlerin ders kesim tarihi itibarı ile ayrılışlarının yapılması, geçici görevlendirmelerinin buna göre sona erdirilmesi sonrasında ayrılış tarihlerinin MEBBİS’teki ilgili modüle girilmesi gerektiği belirtildi.

 

İlgili resmi yazı ;

 

 

Geçici süre görevlendirme işleminde maarif’ ınüfettişleri ve muhakkiklerin ön inceleme raporu ile başka bir eğitim kurumunda görevlendirilen öğretmenlerin inceleme soruşturma işlemi sona erinceye kadar, geçici olarak görevlendirildikleri eğitim kurumundaki görevlerine devam etmeleri gerektiği ifade edildi. Soruşturma gereği geçici olarak başka bir eğitim kurumuna görevlendirilen öğretmenler eğitim öğretim yılının sona ermesine rağmen bu görevlendirmelerine devam edecekler. Geçici süre ile başka bir okulda görev yapan öğretmenler 8 Haziran 2018 Cuma itibari ile görevlendirmeleri sona erecek olup mesleki çalışmalarını, Haziran 2018 seminer faaliyetlerini kadrolarının olduğu okullarda yapacaklar.