Ajanskamu Net- LGS sonrası MEB'de yaşanan depremde Fatih projesi nedneiyle devleti zarar ettirdiği gerekçesi ile görevden alındığı iddia edilen Yeğitek Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI konuştu.

 Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın görevini ise Eyyup Tanyıldız devraldı., Tanyıldız törende, özetle şunları söyledi:

ÖRNEK BİR AĞABEYİMİZ

“Genel müdürümüz beni bürokrasiye kazandıran ve daire başkanı olarak göreve getiren kişidir. Kendisinden başta iletişim olmak üzere çok şey öğrendim. Bu sebeple ilişkimiz ömür boyu devam edecek. Bir işe başlamak kadar bitirmek de önemli. Genel müdürümüz bugün görevinden ayrılırken gördüğümüz şu manzara, görevi süresince çalışmalarını yüz akıyla yaptığının göstergesi. Kamunun menfaatlerini, çalışanlarının haklarını işlerinin gerektirdiği sorumluluk duygusuyla temsil etti. Bir hak ihlaline hiçbir zaman aracılık etmedi. Bu yönüyle örnek aldığımız bir ağabeyimiz. ”

ZARAR TEBLİĞİ OLMADI

Öte yandan Tırnakçı, hakkındaki iddialar üzerine, “Bu projede alımlar nedeniyle devleti zarara uğrattığıma yönelik ne tarafıma yazılı bir tebliğ yapıldı, ne de amirlerimce sözlü soru soruldu” derken, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu ise görevinin başında olduğunu vurguladı.

Hürriyet