Sosyal medya paylaşımları çalışma hayatında sorun yaratabiliyor. Çalışanların yaptıkları yorumlar ya da farklı türdeki paylaşımları sebebiyle iş yerlerinde sıkıntı yaşadıkları durumlara sıklıkla şahit oluyoruz. Peki internette fotoğraf paylaşmak çalışanların iş sözleşmelerinin sona ermesine sebep olabilir mi?

İŞ YERİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARIN PAYLAŞILMASININ SONUCU NE OLUR?

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, 2015/46017 E., 2016/11591 sayılı kararı ile bu konuda bir hükme varmıştır. Kararda, 'Davacının mesai saatleri içerisinde çekilen ve paylaşılacağının bilindiği fotoğraflarının binlerce kişi tarafından izlenebilecek bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlanması işyerindeki çalışma disiplinini ve iş akışını etkileyecek nitelikte olup artık davalı işverenden davacı ile çalışması beklenemeyeceğinden somut olayda haklı bir fesih nedeni bulunmasa bile fesih için geçerli bir nedenin bulunduğunun kabulü gerekmektedir' denildi. Yani iş yerinde çekilen fotoğraflar çalışanın işini kaybetmesine sebep olabilir. Bu durum geçerli fesih olarak kabul edilmiş ve çalışanın kıdem ve ihbar tazminatlarını alması gerektiğine hükmedilmiştir.


 YORUMLAR
Yorum Gönder 1

Adınız 
YORUM GÖNDERKalan Karakter: 
×Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Srcbir saat önceKıdem ihbar tazminatı verilirse bu karar tazminatını almak isteyenlere bir yol açmış olur

Cevapla
Beğen (0)Beğenmedim! (0)
 İLGİLİ HABERLER

AnkaPark'ın açılışı için geri sayım başladı

İstiklalimizden asla taviz vermeyeceğiz

Terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla 9 kişi yakalandı


KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİ 2019 YILINDA NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Çanakkale şehitleri' açıklaması